Συνταγές
Χάρμα οφθαλμών – Υπέροχο αγαπημένο τουρσί μελιτζάνες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μάζεψα από το κήπο μικρές μετριες μελιτζάνες καθαρισα τα κοτσανια χαραξα στη μέση Και τις ζεματισα λίγο να μαλακώσουν να τριπιεται μέσα το πηρούνι…θα το δείτε…
Τις έβγαλα προσεκτικά στο στραγγιστηρι να κρυώσουν…Έκοψα φρέσκο μαϊντανό σέλινο 2 με 3 σκελίδες σκόρδο καρότο λάχανο τριμμένα στον τρίφτη.
Έριξα σπορελαιο αλάτι ανακάτεψα όλα μαζί να μαραθουν και γέμισα τις μελιτζάνες μου βάζοντας στο ταπερ στη σειρά όμορφα. Στο τέλος τα κοτσανια από το σέλινο και μαϊντανό λάδι σπορελαιο αλάτι και ξύδι.
Κουνησα προσεκτικά να πάει παντού δοκίμασα αν χρειάζεται αλάτι ξύδι….και έβαλα στο ψυγείο.
Μετά από 3 μέρες έτοιμο για κατανάλωση
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχο μελιτζανάκι γλυκό
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Galaki – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
25 κομμάτια μελιτζανακι
Ενα κιλό ζάχαρη, τρεις βανίλιες,αμύγδαλα,
Καρφακια γαρύφαλλο, χυμό από δύο λεμόνια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθάριζουμε το μελιτζανακι και το βάζουμε σε μπολ με νερό και το χυμο λεμονιού μέχρι να τελειώσουμε την προετοιμασία για να μην μαυρίσουν.
Το βράζουμε τρεις φορές απο δυο λεπτά. Το σουρωνουμε και
Στη συνέχεια το άφηνουμε να κρυώσει, και το πίεζουμε λίγο να φυγει το νερό (αν έχει). Βάζουμε απο ενα αμύγδαλο στο κέντρο και δυο καρφακια γαρίφαλο.
Στην κατσαρόλα βάζουμε δυο ποτήρια νερό, ενα κιλό ζάχαρη και βανίλιες. Δυο λεπτά μετα, που άρχισε να βράζει, βάζουμε το μελιτζανακι. Βράζουμε για δέκα λεπτά.
Το άφηνουμε να κρυώσει και βράζουμε άλλα δέκα λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Katerina Galaki – “Χρυσές Συνταγές”.