Συνταγές
Υπέροχο, λαχταριστό και πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο με κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΗΛΙΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
1 πακέτο βούτυρο 250 γρ.
4 φλ. γάλα
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. ζάχαρη
2 κουτ.σουπας βούτυρο
Σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. νερό
1 κουτ. σούπας μέλι
φλούδα λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά
Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε ώσπου να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις 2κ.σ βούτυρο
Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
Σε ταψί βουτυρωμένο απλώνουμε το μισο κανταΐφι αφού το έχουμε ξασει και το βουτυρώνουμε καλά.
Βάζουμε την κρέμα και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι βουτυρωνουμε καλά πάλι.
Ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Για το σιρόπι
βράζουμε για 5 με 7 λεπτά τα υλικά, το μέλι στο τέλος.
Σιροπιάζουμε γλυκό καυτό και σιρόπι κρύο.
Η Συνταγή είναι από κ. ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΗΛΙΟΥ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.