Συνταγές
Υπέροχο και λαχταριστό Σαραιλί. Το τέλειο σιροπιαστό με χειροποίητο φύλλο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για την Ζύμη;
Αλέυρι γοχ, νερό βρύσης, αλάτι, και 1 μπέικεν και λίγο ξύδι
Αναλογίες δεν σας δίνω γιατί εξαρτάται απο το μέγεθος του ταψιού σας και την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε
Γέμιση
Ψημένο σουσάμι, καρύδια περασμένα απο το μούλτι ουτε πολύ χοντρά,ούτε αλεσμένα εντελως, ζάχαρι, κανέλλα
Σιρόπι
7 ποτήρια νερού ζάχαρι
6 ποτήρια νερού νερό
2κσ γλυκόζη
Χυμό απο μισό λεμόνι
Εκτελεση :
Κάνουμε την Ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Κάθε φύλλο το ραντίζουμε με καλαμποκέλαιο όταν το ανοίγουμε όσο λεπτό μπορούμε
Πασπαλίζουμε Γέμιση και σουρώνουμε το φύλλο, στο τέλος ρίχνουμε μισο μπρίκι καυτό καλαμποκέλαιο περίπου ενα ποτήρι κρασιού
Ψήνουμε εως να ροδίσει οχι πολύ γιατί δεν τραβάει μετά το Σιρόπι
Καυτό Σιρόπι καυτό το γλυκό
Το Σιρόπι ειναι για μεγάλο ταψί της κουζίνας
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.