Γλυκα
Κέικ καρυδόπιτα αφράτο και πολυ γευστικό…. σκέτη απόλαυση!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
4 αυγά
2 κουπες ζαχαρη (250γρ.)
1 κουπα ηλιέλαιο
1 κουπα γάλα φρέσκο
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κουπα αλευρι που φουσκώνει
1 φακελάκι μπέικιν
1 κ.γ.κανέλα
1/2 κ.γ.γαρύφαλο
2 κούπες καρύδια τριμμένα
Σιρόπι
2 κούπες νερό
2 κούπες ζάχαρη
2 βανίλιες
Γλάσσο
125 γρ.κουβερτούρα μαυρη
5 κ.σ.νερο
5 κ.σ.ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπησουμε με το μιξερ τα αυγα με την ζαχαρη,προσθεσα τα υπολοιπα υλικα με την σειρα που τα γραφω.
Ριξουμε το μιγμα σε 32 λαδωμενο ταψι και εψησα στους 180 αντιστασεις για 55 λεπτα(αναλογα τον φουρνο).
Εβρασα για 5 λεπτα το σιροπι και το αφησα να κρυωσει.
Ζεστανουμε ανακατευοντας την σοκολατα με το λαδι και το νερο.Σιροπιασουμε ζαστο γλυκο,κρυο σιροπι.
Οταν κρυωσε το γλυκο απλωσα το γλασσο, το αφησουμε να κρυωσει και τέλος το κοψουμε κομματια και στόλισα με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.
Έγινε πολυ αφράτο με γεύση καρυδόπιτας
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχο και λαχταριστό κέικ με επικάλυψη σοκολάτας!
Η Συνταγή είναι από κ. Xrisa Nikos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το κεικ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
Εναμισι φλιτζ ελαιόλαδο
4 αβγα
1 και 1/4 φλιτζ γαλα
1 βανίλια
Ξυσμα πορτοκαλιου
1 φλιτζάνι σταφίδες
Μερικα καρυδια σπασμενα
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
Αλευρι βαζω με το ματι οσο σηκωσει ωστε να γινει ενα παχυρευστο μείγμα κεικ.
Εκτελεση
Χτυπαμε πολυ καλα τη ζαχαρη με το λάδι.
Προσθέτουμε ενα ενα τα αβγα. Χτυπάμε καλα. Επειτα το ξυσμα και τη βανίλια και μετα το γάλα.
Ρίχνουμε το αλευρι ανακατεμενο με το μπεικιν και χτυπαμε ελαχιστα ωσπου να ενσωματωθει. Τελος ρίχνουμε τις σταφιδες που εχουμε μουλιασει πρωτα σε νερο και τα καρύδια.
Ψήνουμε στους 170-180 για μια ωρα.
Για το γλασο
Λιωνουμε μια λευκη κουβερτούρα με ενα κουταλακι βιταμ.
Απο πανω εχουμε ρίξει μερεντα που επισης ζεστανα.
Η Συνταγή είναι από κ. Xrisa Nikos – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.