Συνταγές
Τυραμισού – Έγινε πολύ νόστιμο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Κρέμα
600 γρ.τυρί Φιλαδέλφεια
600 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
130 γρ.ζάχαρη άχνη
2 – 3 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
2 κούπες νες καφέ
1 κ.σ.αμαρέτο η κονιάκ
κακάο για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε δύο κούπες νερό και προσθέτουμε 2 κ.γ.νες καφέ.
Το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το αμαρέτο.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα στον καφέ και στρώνουμε την πρώτη σειρά στο ταψί.
Απλώνουμε την μισή κρέμα.
Στρώνουμε την δεύτερη σειρά με τα μπισκότα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλιζουμε με κακάο και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο.
* Το ταψί μου είναι 36*24 εκ.
* Αν θέλουμε κάνουμε σχέδια με την κρέμα χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής
Η Συνταγή είναι από Ελένη Σουμελίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για υπέροχο και εύκολο τυραμισού
Η Συνταγή είναι της κ. Efi Prentza – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Υλικά:
1 ζαχαρουχο γάλα
3 πακέτα μασκαρπονε(250γρ το καθένα)
2 πακέτα σαβαγιάρ
Κακάο
2 κ.σ.καφε νες
200 γρ.γαλα φρέσκο.
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ το ζαχαρούχο. προσθέτω το μασκαρπονε και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα. Αφήνω στην άκρη.
Ζεσταίνω το γάλα, προσθέτω τον καφέ και ανακατεύω. Ξεκινάω να στήνω το γλυκό. Βουτάω στιγμιαία τα σαβαγιαρ και τα τοποθετώ σε ένα τσερκι-φορμα με την εξής σειρά: μια στρώση μπισκοτα, τη μισή κρέμα και ξανά μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνω στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Για τη διακόσμηση έβαλα κακάο και γύρω γύρω σαβαγιάρ βουτηγμένα τα μισά σε κουβερτουρα.
Η Συνταγή είναι της κ. Efi Prentza – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ