Συνταγές
Κουλουράκια πορτοκαλιού – για να έχουμε να πίνουμε με το καφεδάκι μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
200γρ.ζαχαρη
180γρ.ηλιελαιο
200γρ.φρεσκο χυμο πορτοκαλι
ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1κ.γ.σοδα
2 βανιλιες
20γρ.μπεικιν
700γρ.α.γ.χ.
Εκτέλεση
Ανακατεψα καλα την ζαχαρη με το λαδι,εριξα τον χυμο με την σοδα ανακατεμενη μεσα.Μετα τις βανιλιες και τελος το μπεικιν και το αλευρι.
Εγινε μια μαλακια και ευπλαστη ζυμη.
Περασα με αυγο απο πανω ετσι για την τσαχπινιά παντα.
Εγιναν αφρατα και μοσχομύρισε το σπιτι πορτοκάλι
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ετοιμάστε μόνοι σας γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντάς τα.
Υπέροχο και αφράτο κέικ πορτοκαλιού
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχο κέικ όλο άρωμα και γεύση. Από τα πιο αγαπημένα!
Υλικά
σε ταψί 35×25
200 γρ ζάχαρη
200 γρ βούτυρο
300 γρ αλεύρι
2 πορτοκάλια
2κ.γ μπεικιν
2 κ.γ βανίλια
2 αυγά
Γλασσο
150 γρ άχνη ζάχαρη
50 γρ λιωμενο βούτυρο
2κ.σ χυμό πορτοκαλιού( τα ανακατεύουμε όλα μαζί )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφράτεψουν
Λιώνουμε 150 γρ βούτυρο αφήνουμε κριωσι
Προσθέτουμε ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Και χυμό από τα δύο πορτοκάλια
Τα χτυπάμε καλά με το σύρμα
Ανακατεύουμε το μπεικιν κ την βανίλια με το αλεύρι Και τα προσθέτουμε και αυτά
Χτυπάμε καλά
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και Ρίχνουμε το μίγμα μέσα ψήνουμε στους 170 βαθμούς
για 20 – 25 λεπτά
Αφού κρυώσει Ρίχνουμε το γλασσο και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Η Συνταγή είναι από κ. Panagiota Kiriakou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.