Συνταγές
Συναρπαστικό γλυκό κουταλιού από σύκο ρετσέλι – φτιάχνεται με τα ώριμα σύκα στο τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodorakopoulou Melany– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λοιπόν, έβαλα όπως έλεγε η συνταγή 25 γερά σύκα, τα οποία έπλυνα και τρύπησα με το πιρούνι σε 3-4 μεριές.
Τα σύκα με το κοτσανάκι τους.
Πρόσθεσα 1 κιλό ζάχαρη, 1 βανίλια, 4 γαρίφαλα, τα σύκα, 2 ποτήρια νερό και το χυμό ενός λεμονιού. Σε πλατιά κατσαρόλα!
Βράζουμε για 10 λεπτά και ξαφρίζουμε. (Παράλληλα κουνάμε την κατσαρόλα)
Την άλλη μέρα ξαναβράζουμε ώσπου να δέσει το γλυκό. Και με τις συμβουλές των αγαπημένων μελών της ομάδας που με βοήθησαν, τα βάζουμε σε βαζάκι.
Αναποδογυρίζουμε και έτοιμο το γλυκάκι μας!! Που απ ‘ότι διάβασα τρώγεται και σαν γλυκό του κουταλιού και σαν μαρμελάδα με μεγάλα κομμάτια φρούτου.
*γίνετε και με μαύρα σύκα: αρκεί να είναι γερά και σφιχτά…όχι πολύ γινωμένα.
Η συνταγή είναι από Theodorakopoulou Melany – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Υπέροχο και αγαπημένο γλυκό νεραντζάκι…
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
12 νεράντζια (48 κομμάτια )
2 1/2 ποτήρια νερό
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από μισό λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε την εξωτερική φλούδα με τον τρίφτη ελαφρώς, χαράσσουμε στα τρία το νεράντζι και βγάζουμε φέτες.
Διπλώνουμε κάθε μία φέτα και την καρφώνουμε σε μια οδοντογλυφίδα, κάνουμε όλες τις φέτες και τις βάζουμε σε νερό που βράζει από πέντε λεπτά για δύο φορές.
Μετά βάζουμε σε κρύο νερό για μια μέρα αλλάζοντας συνεχώς μέχρι να ξεπικρίσει. Τα σουρώνουμε και βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες, βράζουμε νερό με ζάχαρη στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το φρούτο.
Το βράζουμε για είκοσι λεπτά σε σιγανή φωτιά, προς το τέλος ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.
Σβήνουμε κι αφήνουμε ένα βράδυ.
Την επόμενη μέρα δένουμε το γλυκό.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.