Συνταγές
Υπέροχο κέικ με κεράσια και επικάλυψη κρέμα τυριού που απλά απογειώνει την γεύση του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΟ και η εκτέλεση από Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ κερασια
200 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου
200 γρ τυρι κρεμα
4 αυγα
350 γρ ζαχαρη
250 γρ αλεύρι κοσκινισμενο
Ξυσμα απο 1 λεμονι
1 μπεικιν παουντερ κοσκινισμενο
2 βανιλιες
1 σφηνακι λικερ κερασι ή κονιακ
Η συνταγη προτεινει αχνη για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενω και στραγγιζω τα κερασια και βγαζω τα κουκουτσια τους. Αν θελω τα κοβω και στη μεση( εγω το εκανα).
Προθερμαινω το φουρνο στους 180°C
Στο μιξερ χτυπω το βουτυρο να αφρατεψει
Προσθετω το τυρι κρεμα και συνεχιζω το χτυπημα για 2′-3′
Προσθετω τη ζαχαρη και χτυπω για αλλα 5′
Σταματαω το μιξερ και καθαριζω με μαριζ τα τοιχωματα του καδου
Προσθετω ενα ενα τα αυγα και ομογενοποιω καλα
Προσθετω το ξυσμα λεμονιου
Ριχνω το αλευρι και το μπεικιν παουντερ χαμηλωνω την ταχυτητα του μιξερ και ομογενοποιω
Προσθετω το λικερ κερασι ή το κονιακ και ομογενοποιω
Σταματω το χτυπημα προσθετω τα κερασια και ανακατευω με μαριζ να πανε παντου
Βουτυρωνω μια φορμα 26 εκ ( εγω δεν ειχα και χρησιμοποιησα 24 εκ) πολυ καλα και τη βαζω στην καταψυξη για 5′. Τη βγαζω την αλευρωνω καλα και τιναζω να φυγουν οι περισσιες αλευριου.
Ριχνω το μειγμα ισιωνω την επιφανεια του με τη μαριζ και χτυπω την φορμα στον παγκο 2-3 φορες να καλυφθουν τυχον κενα.
Ψηνω για 50′ – 55′ ( εμενα μου πηρε 60′)
Αφηνουμε να κρυωσει λιγο πανω σε σχαρα πριν το ξεφορμαρουμε
Συμφωνα με τη συνταγη οταν κρυωσει εντελώς το πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη. Εγω εκανα ενα φροστινγκ τυριου για να μοιαζει και με τουρτιτσα!!!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : e-ptolemeos
Φροστινγκ τυριου
ΥΛΙΚΑ
225 γρ τυρι κρεμα εβαλα 1 συσκευασια των 200 γρ
115 γρ βουτυρο σε θερμοκρασια δωματιου εβαλα κατ αναλογια με το τυρι 100 γρ
115 γρ ζαχαρη αχνη κοσκινισμενη εβαλα κατ αναλογια με το τυρι 100 γρ
15 γρ εκχ βανιλιας εβαλα 2 καψουλακια βανιλινη και 3 σταγονες αρωμα βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Στο μιξερ σε χαμηλη ταχυτητα χτυπαμε με το φτερο το τυρι να αφρατεψει
– Σταδιακα προσθετουμε το βουτυρο χτυπωντας στην ιδια ταχυτητα
– Προσθετω τη ζαχαρη και ομογενοποιω στην ιδια ταχυτητα
– Ανεβαζω την ταχυτητα και χτυπω για 5′ να αφρατεψει
– Προσθετω τη βανιλια
– Σκεπαζω και βαζω στο ψυγειο μεχρι να το χρησιμοποιησω
Η Συνταγή είναι από ΑΡΕΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΟΥ και η εκτέλεση από Έφη Τιφτικίδου – “Stin koyzina Mmm… ou” ω