Συνταγές
Καταπληκτικό κέικ ρεβανί πεντανόστιμο στη γεύση του
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βικυ Γκαρλα Σαρλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε πολύ καλά, 5 αυγά μαζί με 1 φλυτζανακι( του ελληνικού καφέ ) ζάχαρη
Ρίχνουμε 400 γρ γιαούρτι, 1 φλιτζάνι σπορέλαιο, μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού μαζί με ξύσμα, 3 κγ μπεικιν, 1 βανίλια, 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό, 150 γρ σιμιγδάλι ψιλό, 100 γρ φαριναπ. Το ταψί Ν 30.
Αφήνουμε μισή ώρα μέσα στο ταψί πριν ψήσουμε. Ψήσιμο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά, στη μεσαία σχάρα.
Σιρόπι:
2 και μισό ποτήρια ζάχαρη, 2 και μισό ποτήρια νερό, λίγο χυμό λεμονιού, φλούδα πορτοκαλιού και ξυλάκι κανέλα. Βράσιμο 5 λεπτά. Αφήνουνε να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό, το κόβουμε κομμάτια, το αφήνουμε 10 λεπτά και σιροπιαζουμε σιγά σιγά. Μετά από 2 ώρες σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Βικυ Γκαρλα Σαρλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Υπέροχο κέικ ινδοκαρυδο (σκέτη κόλαση).
Η Συνταγή είναι από κ. Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Νόστιμη και ωραία ιδέα να μεταμορφώσεις ένα κέικ σε μικρά γλυκάκια κερασματάκια.
Υλικά – Εκτέλεση
(όλα τα μετράμε με το φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ)
4 αυγά
7 φλιτζ. του καφέ ζάχαρη
4 φλιτζ του καφέ ηλιέλαιο
2 βανιλιες
2 φλιτζ. σιμιγδάλι ψηλό
4 φλιτζ. Γάλα
Ένα φακελάκι μπεικιν
8 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Το ψήνουμε στο ταψί του φούρνου και βάζουμε λαδόκολλα από κάτω για 30 λεπτά
Σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγιού νερό
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
Τα βάζουμε για 5 λεπτά να βράζουν
Και όταν θα το σβήσουμε, προσθέτουμε 2 κουτ. της σούπας βούτυρο και 300 γρ. κουβερτουρα
Ετοιμάζουμε σε ένα πιάτο 150 γρ. ινδοκαρυδο,τα βουτάμε πρώτα στο σιρόπι και μετά στο ινδοκαρυδο (τα κομμένα κομμάτια του κέικ)
Η Συνταγή είναι από κ. Giannis Artemis Peteinarakis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.