Συνταγές
Υπέροχο, ελαφρύ, γρήγορο και λαχταριστό γλύκισμα – ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Βούλα Δαμάλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
σιροπι
1 κουπα ζαχαρη
Μιση κουπα νερο
Μιση κουπα χυμο πορτοκαλι
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Εβρασα για 2 λεπτα κ το αφησα να κρυωσει μετα ψυγειο. Οσο πιο παγωμενο τοσο το καλυτερο..
Κρυο σιροπι-ζεστο γλυκο
Για τη ζυμη
2 κεσεδακια γιαουρτι στραγγιστο των 200 γρ το καθενα (συνολο 400 γρ. )
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σπορελαιο
1/2 κουπα χυμο απο φρεσκα πορτοκαλια
1 κουτ γλυκου κοφτο σοδα
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1/2 κουπα αλευρι για ολες τις χρησεις
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σε μπολ βαζουμε τα γιαούρτια με τη ζαχαρη και τα ανακατευουμε με μια μαριζ. Προσθετουμε το σπορελαιο, τον χυμο ανακατεμενο με τη σοδα (προσοχη!!! Αφριζει)
Τελος σιμιγδαλι και αλευρι. Ολο και ολο 3 λεπτα…
Βάζουμε σε αποσπωμενη φορμα 30αρα και βάζουμε απο πανω τα βερικοκα μισα και αμυγδαλο φιλε και εψησα μια ωρα περιπου στους 180 στις αντιστασεις.
*για διπλή δόση σε ταψί στρογγυλό 33 αρη βαθύ , χρησιμοποίησουμε 10 βερίκοκα που τα άνοιξουμε στην μέση και αφαίρεσουμε το κουκούτσι.
Αμύγδαλο φιλέ αν δεν έχουμε μπορούμε και να μην βάλουμε
Στην διπλή δόση που κάνουμε , μπορούμε να κάνουμε το τριπλό σιρόπι (3 κούπες ζάχαρη, 1,5 κούπα νερό, 1,5 κούπα χυμό πορτοκάλι) το παίρνει τέλεια το σιρόπι και δεν σε λιγώνει…
Η Εκτέλεση είναι από κ. Artemis Stamatis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.