Συνταγές
Όταν έχεις ασπράδια αυγών τι τα κάνεις; Μα φυσικά μπεζεδάκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΆ :
150γρ.ασπραδια αυγού σ. θ. δ. 150γρ.ζαχαρη λευκή κρυσταλλική (ψιλή) την έβαλα στο μουλτι και την Χτύπησα για λίγο 150γρ.αχνη 1 βανίλια.
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Χτυπάμε σε πολύ καθαρό και στεγνώ μίξερ τα ασπράδια σέ μεσαία ταχύτητα.
Ρίχνουμε την κρυσταλλική ζάχαρη σε μικρές ποσότητες σχεδόν σέ 10 δόσεις Ρίχνουμε την βανίλια. Όταν φουσκώσει και σταθεροποιηθει και γυαλίσει η μαρέγκα ρίχνουμε την άχνη.
Την χτυπάμε για ελάχιστα και σταματάμε το μίξερ. Αν θέλουμε να τους δωσουμε λίγο χρώμα με μια οδοντογλυφιδα κάνουμε γραμμές από το χρώμα που έχουμε επιλέξει στο κορνε από την μέσα πλευρά του.
Αδειάζουμε ένα μέρος από την μαρέγκα μέσα σε σακούλα ζαχαροπλαστικης με μεγάλη μύτη αστέρι και κάνουμε μπεζεδάκια. Τα αραδιαζουμε σέ ένα ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 90C. για 1.5 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Anna Lampropouloy – “Χρυσές Συνταγές”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Υπέροχο γλυκό με Μπισκότα και κρέμες!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
3 πακέτα μπισκότα πτι μπερ,
1 λίτρο γάλα,
125 γραμμάρια.ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
3 κρόκους αυγών,
200 γραμμάρια κουβερτούρα,
400 γραμμάρια σαντιγί,
150 γραμμάρια καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΡΕΜΑΣ:
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη,ρίχνουμε το κορν φλάουρ με το αλεύρι αφού προηγουμένως τα διαλύσαμε σε λίγο από το ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε βανίλια,κρόκους βούτυρο.
Βάζουμε την μισή σε ένα μπολ και ρίχνουμε κομμάτια την κουβερτούρα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε 2 σειρές μπισκότα στο ταψί,η τάπερ ρίχνουμε την κρέμα βανίλιας,τοποθετούμε πάνω 2 σειρές μπισκότα,τοποθετούμε πάνω την κρέμα σοκολάτας τοποθετούμε πάνω 2 σειρές μπισκότα και τέλος σαντιγί και καρύδα!!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.