Συνταγές
Αμυγδαλωτά – Έυκολο και γρήγορο γλυκάκι για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
400γρ.ασπρισμένα αμύγδαλα
100γρ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
30γρ.ανθόνερο ή ροδόνερο.(έβαλα ανθόνερο)
30 γρ.νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
κανουμε σκόνη στο μούλτι τα αμύγδαλα.Μετά έριξα την ζάχαρη, την βανίλια και ανακάτεψα καλά.
ριξουμε το ανθόνερο,συνέχισα το ανακάτεμα και τέλος έριξα το νερό.
Σκέπασουμε με μεμβράνη και άφησουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
πλαθουμε το γλυκάκι και το βουτούσουμε σε ζάχαρη άχνη.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχο γλυκό για το γιορτινό τραπέζι – Αφράτη Αμυγδαλόπιτα
ΥΛΙΚΑ
175 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
175 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
6 αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
βούτυρο
ζάχαρη ψιλή κρυσταλλιζέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά ελαστική κρέμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, αρωματίζετε με σκόνη κανέλας και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να επιτύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα προσεκτικά να μην «πέσει» η κρέμα.
Αλείφετε με λίγο βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας.
Γεμίζετε την φόρμα με το παραπάνω μείγμα. Φροντίζετε να γεμίσει μέχρι τα 2/3 της φόρμας ώστε φουσκώνοντας να μην χυθεί απ’ έξω.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C και ψήνετε την πίτα για 50’.
Σβήνετε τον φούρνο και την αφήνετε μέσα για 5’.
Τη βγάζετε από την φόρμα και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ψιλή ζάχαρη.
Δείτε περισσότερα : ucook