Συνταγές
Υπέροχο γλυκάκι ελαφρύ λεμονογλυκό ψυγείου – δροσερό μες το άρωμα και τη γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vasia Zaglara – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικα
1 συσκευασία σαβαγιάρ
350 ml γάλα
30 ml λικέρ λεμόνι (προαιρετικά)
(για την σαντιγύ)
450 ml κρέμα γάλακτος παγωμένη
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
Εσάς λάιμ
Για την κρέμα λεμονιού
5 κρόκοι αυγών
2 ολόκληρα αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
220 γρ ζάχαρη
110 γρ χυμό λεμονιού
60 γρ βούτυρο κρύο σε κυβάκια
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε την πρώτα την κρέμα λεμονιού. Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο) και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Όταν είναι έτοιμη κατεβάζουμε από την φωτιά ,ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Περνάμε την κρέμα από σουρωτηρι ,σκεπάζουμε με μεμβράνη (να εφάπτεται στην κρέμα) και βάζουμε στο ψυγείο.
Στο μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με την άχνη και την εσανς λάιμ και χτυπάμε σε σαντιγύ.
Σε μπόλ ανακατεύουμε το γάλα με το λικέρ λεμονιού. Βουτάμε τα σαβαγιάρ και στρώνουμε σε πυρέξ. Από πάνω βάζουμε την κρέμα λεμονιού και μετά την σαντιγύ. Ακόμα μια στρώση σαβαγιάρ, κρέμα λεμονιού και σαντιγύ. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vasia Zaglara – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”