Συνταγές
Τώρα μπήκαμε σε πειρασμό να τους φτιάξουμε – Μπαμπάδες σιροπιαστοί με μπόλικη σαντιγί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελενη Παπανικολαου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μπεικιν – Χωρίς μαγιά
2 βανιλιες
1 ποτήρι ζάχαρη
5 αυγά
1ποτήρι αλεύρι
Για το σιρόπι :
2 ποτήρια ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό.
1 σαντιγί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψου και μετά όλα τα υλικά μαζί
ψήνουμε στους 170′ για περίπου μισή ώρα. Σιροπιάζουμε όταν είναι χλυαρα και τα δύο μετά το κόβουμε στη μέση.
Βάζουμε τη σαντιγί ενδιάμεσα και στο ψυγείο!
*Τα έψησα σε ατομικό φορμάκια σιλικόνης
και έγιναν 18 κομμάτια.
Η Συνταγή είναι από Ελενη Παπανικολαου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχο μπαμπά, πετυχημένο και σίγουρα πεντανόστιμο
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Σκέτη γλύκα ο “μπαμπάς”! Θαυμάσιο τουρτο-κέικ, πολύ λαχταριστό και αφράτο!
ΥΛΙΚΑ
5 αυγα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
μισό φλιτζάνι αλεύρι
μισο φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλακι εσανς βανίλια
1 φακελάκι μπεικιν
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζαχαρη
ξυσμα ενος πορτοκαλιου και μισο πορτοκαλι…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Και για το γαρνιρισμα και το γέμισμα:
1 κουτακι garni που εχουμε βάλει στο ψυγείο και μισο κουτάκι ζαχαρούχο…
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα…ψηνουμε σε βουτυρωμένη φορμα για 40 με 50 λεπτα – 180 Βαθμούς (πανω κατω αντιστασεις)
Στο μεταξύ βραζουμε τα υλικα για το σιρόπι για 3 λεπτα και αφηνουμε να κρυωσει…ζεστο γλυκό,κρυο σιροπι…χτυπαμε το γκαρνι με το ζαχαρούχο..
Γεμίζουμε και γαρνίρουμε το γλυκο κοβωντας το στη μεση και κοβουμε κομματια το πορτοκαλι που ειχαμε στο σιροπι μας και διακοσμούμε!
Η Συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.