Συνταγές
Υπέροχος μπακλαβάς, πολύ λαχταριστός με γέμιση φύλλο κανταΐφι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ρια Αναστασίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. φύλλο κρούστας,
500 γρ. φύλλο κανταΐφι,
250 γρ φρέσκο βούτυρο,
2 με 3 φρυγανιές τριμμένες,
3 κούπες καρύδια χοντροκομμενα ή κουπα αμύγδαλα,
κανέλλα,
γαρύφαλλο,
σουσάμι
Για το σιρόπι
6 κούπες ζάχαρη,
6 κούπες νερό,
2 κουτ. σούπας γλυκόζη,
λίγο χυμό λεμονιού,
2 ξυλάκια κανέλλα,
γαρύφαλλο μοσχοκάρφια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βουτυρώνουμε ένα ένα φύλλο, βάζουμε λίγο φυλλο κανταΐφι γέμιση απο τα υπόλοιπα και τυλίγουμε σε ρολό όχι πολυ σφιχτά.
Σε βουτυρωμένο ταψί, ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να παρει χρώμα.
Ζεστό το γλυκό, κρύο το σιρόπι ή το αντίθετο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρια Αναστασίου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.