Συνταγές
Υπέροχος και δροσερός Κορμός Βουδαπέστη με φρούτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Stavros Anastasopoulos – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
14 Ασπράδια
900 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ φυστικι Αιγίνης τριμμένο
100γρ φουντούκια τριμμένα
100γρ σκόνη κρέμα ζαχαροπλαστικής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια με την ζάχαρη να αφρατεψουν στον ακριβή βαθμό τους.. Θα πρέπει να λάμπει και να στέκεται τέλεια…
Προσοχή πολύ υπάρχει διαφορά αν γίνει με μίξερ η σε μηχάνημα χεριού… Τεράστια διαφορά…
Στην συνέχεια στο μπολ προσθέτετε τις πούδρες φυστικι , φουντούκι και κρέμας..
ΚΑΛΟ είναι να κοσκινίσετε την σκόνη κρέμας…
Ανακατεύεται πάρα πολύ προσεχτικά με το πάνω μέρος της παλάμης σας από κάτω προς τα πάνω και από μέσα προς τα έξω η με μια μαρίζ πολύ προσεχτικά να μην χαθεί ο αέρας..
Παίρνεται μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και αν έχετε μύτη με νούμερο 10 βάζετε στην σακούλα και κάνετε γραμμές παράλληλα στο ταψί σας αφού έχετε βάλει λαδόκολλα…
Ψήνεται στους 180°c Ανάλογα με τον φούρνο σας στην μεσαία σχάρα για 15 με 20 λεπτά περίπου πάντα ανάλογα με τον φούρνο σας.. Θέλει προσοχή να μην ξεραθεί αλλά να μην βγει και άψητο από κάτω…
Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.. Μπορείτε να το βάλετε και στο ψυγείο για λίγο…
Στην συνέχεια τουμπαρετε το φύλλο και βάζετε την σαντιγί και τα ψιλοκομμένα φρούτα που θέλετε..
Τυλίγεται σε ρολό και κόβεται σε τεμάχια της αρεσκείας σας…
Ρίξτε λίγη άχνη από επάνω αν θέλετε…
Η Συνταγή είναι από κ. Stavros Anastasopoulos – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”