Συνταγές
Λαχανοντολμάδες, ένα φαγητό με αξία διότι εκτός από νόστιμο μας θυμίζει τα παιδικά τραπέζια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο λάχανο
Μισό κιλό κιμά μοσχάρι
Μισό φλυτζάνι ρύζι γλασέ
Άνιθο
Μαϊντανό
Καρότο
Κρεμμύδι ξερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το κοτσάνι από το λάχανο κυκλικά και λίγο βαθιά και βραζουμε στην κατσαρόλα μέχρι να μαλακώνουν τα φυλλα του.
Σε ένα ταψακι ξεφλουδιζουμε και βγάζουμε με μαχαίρι το νεύρο στο κέντρο.
Ετοιμάζουμε την γέμιση κιμά κρεμμυδι καροτο μυρωδικά ρυζι και λιγο λαδακι και γεμίζουμε.
Βάζουμε στην κατσαρολα και από πανω ένα πιατο να τα πιεζει για να μην ανοίξουν και γεμιζουμε με νερό μεχρι το πιάτο.
Βραζουμε για μια ωριτσα σε σιγανή φωτιά.
Έπειτα ητε κάνουμε αυγολέμονο ήτε τσιγαρίζουμε λίγο βουτυρο με αλευρακι και ρίχνουμε ζουμί από την κατσαρόλα έως να πηξει η σάλτσα αλάτι λεμόνι και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Iro Flemetaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Υπέροχοι, μυρωδάτοι ντοματοκεφτέδες
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
3 ντομάτες μεγάλες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους ..
5 κουτ σουπ ψιλοκομμένο βασιλικό ,
4 κουτ σουπ ψιλοκομμένο δυόσμο ,,,
Ξ κουτ σουπ ψιλοκομμένο άνηθο ,
2κρεμμύδια μέτρια τριμμένα στον χοντρό τρίφτη ,,
1 αυγό ,
5-8 κουτ σούπας τριμμένη φρυγανιά ,,
3 κουτ αλεύρι ,,
100 γρ τυρί τριμμένο εγώ χρησιμοποίησα κασέρι ..
αλάτι , πιπέρι , θυμάρι ..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί
Πλάθουμε περνάμε από τρίμμα φρυγανιάς και ψήνουμε 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά
Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά … ..
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”