Συνταγές
Όλες οι μυρωδιές και ευωδιές – νόστιμοι κουραμπιέδες με μαστίχα και αμύγδαλο φιλε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζανα τσαγιού βούτυρο γάλακτος
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό μαστίχα σε σκόνη
2 κουταλιές σούπας λικέρ μαστίχα
1 φλυτζανα αμύγδαλο φιλε
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
2 φλυτζανες αλεύρι μαλακό
Ανθονερο
Το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν’ ασπρίσει
Προσθέτουμε το αμύγδαλο, καβουρδισμένο ελαφρώς σε αντικολλητικό τηγάνι, και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός το αλεύρι
Βγάζουμε το μείγμα από το μίξερ, και προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι, και ζυμώνουμε με το χέρι ελαφρά, να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη
Φτιάχνουμε κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θελουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί στους 170 βαθμούς, για 15-20 λεπτά
Μόλις ψηθούν ραντιζουμε με ανθονερο, και όταν κρυώσουν βαζουμε σε μπολ, που έχουμε ζάχαρη άχνη
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχους και αφράτους κουραμπιέδες
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Μανδελένη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
300 τα γραμμάρια για το βουτυρο μαλακό μέσα στο μιξερ
110 γραμμάρια προσθετουμε ζαχαρη όχι την κρυσταλλική την άλλη την αχνη
Παράλληλα καβουρδιζουμε στον φούρνο αμυγδαλο 110 γραμμάρια ένα δεκαλεπτακι.
Το βούτυρο κι τη ζάχαρη τα χτυπάμε στα είκοσι λεπτά
Αφού λοιπόν έγινε αφράτο μειγμα βάζουμε μέσα 600 Γραμμάρια αλευρι
Το πρόσθετουμε διαδοχικα μαζί με τη βανίλια και το αμύγδαλο
60 γραμμαρια κονιακ
τα πλαθουμε όλα μαζι σαν κεφτεδες
Προθερμασμενος φούρνος 170 βαθμούς για 20 λεπτά με μισή ώρα…
Κι όταν τους ξεφουρνισετε Ριχνετε ζάχαρη αχνη Να απλώνεται επάνω τους
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Μανδελένη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.