Συνταγές
Ελάτε να σκαρώσουμε μία εύκολη και νόστιμη τουρτίτσα στα γρήγορα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά.
Σαβαγιαρ.
Ένα ζαχαρούχο καραμελωμένο
Ένα ερμόλ
125 κουβερτούρα υγείας
Μισή κούπα ξηρούς καρπούς
Σιρόπι από γλυκά του κουταλιού αραιωμένο με λίγο νεράκι και λίγο λικεράκι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Στο μίξερ κτυπάμε το ερμόλ (πρέπει να είναι παγωμένο) να αφρατέψει, προσθέτουμε το ζαχαρούχο και εξακολουθούμε το κτύπημα.
Σε μπεν μαρί έχουμε λιώσει την κουβερτούρα και την προσθέτουμε κουταλιά, κουταλιά στο μείγμα μας.
Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς.
Στο σιρόπι βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ και τα στρώνουμε σε πυρέξ. Βάζουμε επάνω την κρέμα, γαρνίρουμε όπως μας αρέσει…και έτοιμη.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για υπέροχη Τούρτα μπαλαρίνα!
Η Συνταγή είναι από την σελίδα Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη
Υλικά :
1 πακέτο petit ber μπισκότα
1 λίτρο γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας άμυλο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 βανίλια
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Παρασκευή :
Σε κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τα μπισκότα . Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά έως ότου να πήξει η πουτίγκα σοκολάτας.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια κουταλιά πουτίγκα σοκολάτας αλείφουμε ένα ένα τα μπισκότα και τοποθετούμε όρθια αντίστοιχα σε δίσκο.
Τέλος με μαρίζ περνάμε την πουτίγκα που θα περισσέψει επάνω και στα πλαϊνά . Στολίζουμε με σοκολατίνια αμυγδάλου η τρούφα παγώνουμε 2 ώρες και σερβίρουμε .
Υπέροχο και εύκολο γλυκό
Καλή όρεξη !
Αλίντα Κανάκη
Η Συνταγή είναι από την σελίδα Πολίτικη κουζίνα Αλίντα Κανάκη