Συνταγές
Υπέροχη Τούρτα με Σουηδική βουτυρόκρεμα αμύγδαλα και φουντούκια τριμμένα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. elpida Charalampidou – Boula Arabatzi – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”
Υλικά για το παντεσπάνι:
4 αυγά
3 φλ.του καφέ ζάχαρη
ξύσμα πορτοκαλιού
3 ½ φλ.καφέ αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
Χτυπάω 5 λεπτά τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα. Ρίχνω σιγά – σιγά το αλεύρι με το μπέικιν και ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 40 λεπτά περίπου σε βαθύ ταψάκι 20 εκ.
Υλικά για την κρέμα:
500 γρ γάλα
40 γρ κόρν φλάουρ
4 κοφτές κ.σ ζάχαρη
1 κ.γ υγρή βανίλια
100 γρ βούτυρο
60 γρ κουβερτούρα.
Διαλύω σε λίγο κρύο γάλα το κόρν φλάουρ και το αφήνω στην άκρη. Βάζω το γάλα με την ζάχαρη στη φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κόρν φλάουρ.
Η κρέμα σε 3-4 λεπτά έχει πήξει κατεβάζω από τη φωτιά και τέλος προσθέτω το βούτυρο.
Χωρίζω στα 2 την κρέμα και στην μισή ρίχνω ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Σκεπάζω με σελοφάν να ακουμπάει πάνω την κρέμα και αφήνω να κρυώσει.
Υλικά για το σιρόπι:
1 ½ φλ.τσαγιού νερό
½ φλ.τσαγιού ζάχαρη
Βράζω 2-3 λεπτά το σιρόπι και αφού κρυώσει το παντεσπάνι το κόβω στα 3. Σιροπιάζω το παντεσπάνι και ενδιάμεσα βάζω μια στρώση κρέμα βανίλια μια σοκολάτα. Είναι καλύτερα να το κάνω από την προηγούμενη μέρα και την επόμενη να την τελειώσω.
Υλικά για την Σουηδική βουτυρόκρεμα:
1 ασπράδι αυγού
½ φλ.τσαγιού ζάχαρη, όχι πολύ γεμάτο
½ φλ.τσαγιού βύτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.γ βανίλια
Σε μπεν-μαρί βάζω το ασπράδι με την ζάχαρη και ανακατεύω 5 λεπτά περίπου με τον αυγοδάρτη.
Είναι έτοιμο όταν λιώσει η ζάχαρη βάζω μετά το μείγμα να χτυπηθεί στο μίξερ 5-6 λεπτά.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τέλος την βανίλια.
Απλά αλείφω όλο το γλυκό με την βουτυρόκρεμα και στολίζω με ψημένο φιλέ αμυγδάλου.
Θα δείτε ότι όσο μένει γίνεται πιο νόστιμη! Δοκιμάστε την και η γεύση της σίγουρα κάτι θα σας θυμίσει!!
Η Συνταγή είναι από κ. elpida Charalampidou – Boula Arabatzi – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”