Συνταγές
Υπέροχη τούρτα με δύο κρέμες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά
Μαρέγκες
– 10 ασπράδια αυγών
– 1 πρέζα αλάτι.
– 10 κουταλιές της σούπας. ζάχαρη ·
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ·
– 200 γραμμάρια ψημένα καρύδια
Κρέμα
– 10 κρόκους αυγών
– 250 γρ. ζάχαρη
– 3 κουταλιές της σούπας. νερό ·
– 400 γραμμάρια βουτύρου ·
– 3 κουταλιές της σούπας καφέ διαλυμένο σε λίγο νερό
– φλούδα ενός λεμονιού,
– 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού.
Για διακόσμηση:
– 80 g σοκολάτας γάλακτος.
Εκτέλεση
Προετοιμασία μαρέγκας:
1. Χτυπάτε στο μίξερ τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε το αλάτι και αφού κλείσουμε το μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι και τα ψημένα καρύδια. κομμένα σε φετούλες Απλώνουμε ένα λαδόχαρτο σε δύο ταψάκια 20Χ30 εκ. και ψήνουμε τις μαρέγκες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, περίπου 15-20 λεπτά.
2. Αφού κρυώσουν οι μαρέγκες τις κόβουμε κατά μήκος σε δύο μέρη Θα έχουμε 4 λωρίδες των 10 x 30 εκ. από τα δύο ταψάκια.
Προετοιμασία κρέμας:
3. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το νερό ώστε ο όγκος τους να διπλασιαστεί και να διαλυθεί η ζάχαρη. Βράζουμε την κρέμα σε μια χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μίγμα να σφίξει. Κρυώνουμε την κρέμα.
4. Χτυπάμε το βούτυρο ρίχνουμε σε αυτό 1 κουταλιά της σούπας κρύα κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά όλη τη κρέμα. Χωρίζουμε την κρέμα σε 5 ίσα μέρη.
Ανακατέψτε 2 μέρη κρέμας με 2 κουταλιές της σούπας ζεστό καφέ .
Στα υπόλοιπα 3 μέρη της κρέμας, προσθέστε ξύσμα λεμονιού.
Συναρμολόγηση
Μαρέγκα από πάνω κίτρινη κρέμα στη συνέχεια μαρέγκα + κρέμα καφέ, μαρέγκα +κίτρινη κρέμα και μαγέγκα+κρέμα καφέ. Αφήνουμε λίγο από τις κρέμες για διακόσμηση.
xrysessyntages.gr