Συνταγές
Υπέροχη συνταγή ολοοοοο σοκολατααα για ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sokolatakaifantasia”
Υλικά για τη βάση μπραουνις:
190 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
250 γραμ βουτυρο αγελάδος
190 γραμ ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά
120 γραμ αλευρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Λιώνουμε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα με το βουτυρο,μέχρι να γίνει μια λεία σος.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.Στο μείγμα των χτυπημένων αυγων προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά .
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλευρι ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.Αδειαζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα 26-28 εκατ. η σε τσερκι. Ψήνουμε στους 170° για 20 λεπτά.
Θα πρέπει το εσωτερικό του να είναι πολύ μαλακό.
Αφηνουμε να κρυώσει πολύ καλά για τουλάχιστον δυο ώρες.Το ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα,αλλά δεν ξεφορμαρουμε.
Υλικά για την κρέμα σοκολάτα: 500 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακαο,250 γραμ γαλα,500 γραμ κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά.
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα μπολ.Βραζουμε το γαλα και το αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα.
Περιμενουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου λιώσει η σοκολάτα κια γίνει μια λεία σος. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τη κρέμα γαλακτος σε παχυρευστη μορφη(σαν γιαουρτι) και την ενσωματωνουμε με τη σοκολάτα,ανακατεύοντας απαλά.
Συναρμολόγηση:τη βάση μπραουνις την αφήνουμε να κρυώσει κάποιες ώρες,ώστε να σφίξει καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπραουνις αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω από το μπραουνις ώστε να πέσει η κρεμα( μεγαλώνουμε δηλαδή λίγο το τσερκι μας)και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Ξεφορμαρουμε και τονίζουμε όπως θελουμε.
Γλασο σοκολάτας
200γραμ σοκολάτα κουβερτούρα και 200 κρέμα γαλακτος το αφησα να κρυώσει πολύ και περεχυσα την τούρτα και στόλισα με καρουλακια σοκολάτας..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sokolatakaifantasia”