Συνταγές
Το οικογενειακό τραπέζι στρώθηκε με ένα υπέροχο μουσακά – Υπέροχο κυριακάτικο γεύμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από βραδίς τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες για να στραγγίξουν.
Τσιγαρίζουμε τον κιμά με κρεμμύδι, σκόρδο, προσθέτουμε ντομάτα φρέσκια, πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και ένα στίκ κανέλλας.
Σιγοβράζουμε να γίνει ωραίος σπυρωτός ο κιμάς και όταν μείνει με το λαδάκι του τον σβήνουμε.
Το πρωί τον στρώνουμε, και βάζουμε πατάτες, τυρί τριμένο, μελιτζάνα, τυρί τριμένο, τον κιμά, μελιτζάνα και τέλος τυρί τριμένο.
Κάνουμε την μπεσαμέλ και στρώνουμε έτοιμος για ψήσιμο.
Στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις.
Μπεσαμέλ: 1 μισό λίτρο γάλα, 10 κτσ. αλεύρι ή κόρν φλάουρ, αλάτι, 3 κτσ. γεμάτες βούτυρο, 3 αυγά, και τα βάζουμε όλα μαζί στην εστία.
Πήζουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρω, τρίβω μοσχοκάρυδο και τυρί τριμένο.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Υπέροχη συνταγή για μελιτζανοσαλάτα με πιπεριές χρωματιστές.
Η συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
-3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ((ΦΛΑΣΚΕΣ)
-3 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ
-(ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ)
DRESSING
-2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
-ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ
-ΜΕΡΙΚΕΣ ΚΤΣ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
-ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ!!
(ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ 3 ΚΤΣ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΨΗΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.
ΜΟΛΙΣ ΨΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΛΟΥΔΑ ΤΟΥΣ.
ΤΙΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ.
ΟΣΗ ΩΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΝΑ ΨΗΘΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΣΩΤΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΣΙΓΑΝΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ!! ΤΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ.
ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, ΤΟ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ, ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΨΗΤΑ ΚΡΕΑΤΑ.
Η συνταγή είναι από κ. Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.