Συνταγές
Υπέροχη εικόνα, υπέροχος κορμός αχλαδιού!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
5 αυγα
250 γρ ζάχαρη
3 κουτ σουπ ελαιολαδο
2 βανιλιες
1 φάκελο μπαικιν
200 γρ αλευρι..περίπου
4 κουτ σουπ κακαο…
(Όλα τα υλικά αυτά μαζί κοσκινισμενα..)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ αυγα με ζάχαρη 5 λεπτά προσθετω το ελαιόλαδο..
Κ κουταλια κουταλια αφού χαμηλωσω στο 1 το μίξερ το αλεύρι με ολα τα υλικά…
6 αχλαδια ( γλυκα να είναι…)
Εχουμε απο πριν καθαρίσει τα αχλάδια μονο απο την φλούδα τους αφήνουμε κ το κοτσάνι.. το κατω μέρος το ισιωνουμε με μαχαίρι τα Ρίχνω λίγο κονιακ κ τα παίρνουμε από καστανή ζάχαρη ..πιστεύουμε κ η λευκή Καλη θα είναι..
Βάζουμε σε μακρόστενη φορμα με λαδοκολα το μισό χυλό
Τοποθετουμε στην σειρά τα αχλάδια…
Προσθέτουμε το υπόλοιπο χυλό δεξια κ αριστερά..
Μου περίσσεψε λίγος…ανάλογα την φόρμα..βέβαια..
Κ ψήνουμε σε φούρνο 180 ως μια ώρα περίπου..θα το δούμε αν ψηθηκε να βγαίνει στεγνό το μαχαίρι….
Έβαλα αχνη κ φιλέ αμυγδάλου για το σερβιρισμα….
Η Συνταγή είναι από Stavroula Giannoulh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχη συνταγή για απίθανο κορμό σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tsirmpa – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά
1 κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ
1 κουβερτούρα 75% κακάο
250 γρ. Βιταμ
100 γρ. Ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σουπας κακάο
2 πακέτα μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ πτι-μπερ
1 κουταλιά της σούπας κονιακ
λευκή και μαύρη κουβερτούρα για σχέδια από πάνω (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το Βιταμ, την ζάχαρη άχνη, το κακάο και το κονιακ και ανακατεύουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και το προσθέτουμε στο μπολ που έχουμε ήδη έτοιμο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα σε μικρά κομμάτια με τα χέρια και ανακατεύουμε.
Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο παίρνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε επάνω το μείγμα μας και το τυλίγουμε ώστε να έχει ένα ομοιόμορφο κυλινδρικο σχήμα και το βάζουμε για μια ώρα στην κατάψυξη.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Tsirmpa – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.