Συνταγές
Υπέροχη σπιτική κομπόστα βερίκοκο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Βερίκοκα ώριμα αλλά πολύ σφιχτά
ζάχαρη
Νερό
Βαζάκια αποστειρωμένα
Χυμό από 2 λεμόνια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά γεμίζουμε μια λεκανιτσα με νερό και στιβουμε το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια.
Πλένουμε καλά τα ροδακινα και τα στεγνώνουμε.
Τα ξεφλουδίζουμε προσεκτικά και τα κόβουμε στα τρία η στα τέσσερα ανάλογα πόσο μεγάλα είναι.( Τα βερίκοκα στα δύο μαζί με τη φλούδα)
Αφαιρουμε το κουκούτσι και καθαρίζουμε εσωτερικά στο κέντρο τα υπολείμματα του κουκουτσιου.
Βάζουμε τα ροδάκινα στη λεκανιτσα με το νερό και το χυμό λεμονιού.
Πλένουμε σχολαστικά τα βάζα μου τα στεγνωνουμε καλά και τα αποστειρώνουμε στο φούρνο στο αερόθερμο στους 100 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
Βάζουμε τα κομμάτια από το ροδάκινο μέσα στα βάζα μου (δεν τα στραγγίζω ) προσπαθώντας να μην αφήνω κενά και προσθέτουμε 5 κ.σ γεμάτες ζάχαρη σε κάθε βάζο.
Γεμίζουμεμε καυτό νερό μέχρι πάνω σκεπάζοντας τα φρούτα μου και κλείνουμε καλά.
Ανακινουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα τοποθετουμε στον πάτο μια πετσέτα , γεμίζουμε με νερό και βάζουμε προσεκτικά τα βαζάκια μέσα.
Το νερό σχεδόν να σκεπάζει τα βάζα μου.
Μόλις πάρει βράση το νερό, χρονομετράμε ακριβώς 15 λεπτά.( Για τα βερίκοκα 10 λεπτά)
Η κομπόστα μας είναι έτοιμη.
Αφαιρουμε τα βάζα με την κομπόστα και περιμένω να πέσει λίγο ο βρασμός μέσα στο βάζο , αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να κρυωσουν.
Φυλάμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος.
Διατηρείτε πάνω από 6 μήνες
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.