Συνταγές
Υπέροχα και πεντανοστιμα ρεβύθια – Πολύ θρεπτικό όσπριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ Ρεβυθια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κ γ κάρυ
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Λάδι αλάτι πιπέρι λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε από το βράδυ τα ρεβύθια σε νερό και αλάτι.Το πρωι τα ξεβγαζουμε και τα βάζουμε σε κρύο νερό να πάρουν μια βράση.Τα στραγγιζουμε τα βάζουμε στην χύτρα με το κρεμμύδι το λάδι το αλάτι το πιπέρι το καρρυ την πάπρικα και το ανάλογο νερό
βράζυμε 20 λεπτά από την ώρα που θα σφυρίξει η βαλβίδα.
Ανοίγυμε την χύτρα και αφήνουμε λίγο να χυλώσει λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό από ένα λεμόνι
Συνοδευουμε με ελιτσες που είχαμε φτιάξει
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα ετοιμάσεις στο σπίτι σου και θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Υπέροχη ρεβυθοσαλάτα
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ρεβίθια
1 κ.σ. μαγειρική σόδα
1 αγγούρι
1 πράσινη πιπεριά
½ κρεμμύδι
10 ελιές καλαμών
100γρ φέτα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
½ κούπα ελαιόλαδο
¼ κούπας λευκό ξύδι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
¼ κ.γ. μπούκοβο
Αλάτι
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε τα ρεβίθια σε μπολ με νερό και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα το βράδυ πριν τα μαγειρέψουμε (ώστε να μαλακώσουν). Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε μέχρι να ψηθούν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε σε κυβάκια το αγγούρι, την πιπεριά, το κρεμμύδι, κόβουμε τις ελιές σε φέτες και θρυμματίζουμε τη φέτα. Ανακατεύουμε τα βρασμένα ρεβίθια με όλα αυτά τα υλικά και συμπληρώνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
Αναδεύουμε καλά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και το περιχύνουμε πάνω στη σαλάτα μας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία