Συνταγές
Υπέροχη νηστίσιμη γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 λίτρα γάλα αμυγδάλου
2 φλυτζανες τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζανες σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα από δυο λεμόνια
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
Τρούφα, ινδοκαρυδο και σουσαμι για επικάλυψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνουμε το γάλα με το σιμιγδάλι στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε να γίνει χυλός
Προσθέτουμε το ξύσμα και την ζάχαρη και τελευταια τη μαργαρινη
Αδειάζουμε το μείγμα σε πυρεξ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά
Στολιζουμε με τρούφα, ινδοκαρυδο και σουσαμι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις υπέροχη πολίτικη γαλατόπιτα – άκρως γευστική
Η Συνταγή είναι από κ. Bitha Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ :
ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
ΤΡΙΑ ΑΥΓΑ
ΔΥΟ ΒΑΝΙΛΙΕΣ
60 ΓΡ. ΒΙΤΑΜ
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ
ΛΙΓΗ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σ’ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΑΝΑΚΑΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ, ΤΑ ΑΥΓΑ ΤΙΣ ΒΑΝΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΑΜ .
ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΒΡΑΣΗ . ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΩΛ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΚΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΜΑ (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΒΟΛΙΑΣΜΑ …) .
ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ ΚΑΙ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΣΤΑΝΗ ΖΑΧΑΡΗ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΣΗ ΩΡΑ .
*** ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ, Η ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΓΛΥΚΗ .
ΟΣΟΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΛΥΚΙΑ, ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΩΛ, ΠΡΙΝ ΤΑ ΡΙΞΕΤΕ ΣΤΟ ΓΑΛΑ .
Η Συνταγή είναι από κ. Bitha Anastasia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.