Συνταγές
Υπέροχη νόστιμη και λαχταριστή μακαρονόπιτα χωριάτικη με φύλλο και μπόλικο τυράκι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά( για 40 νούμερο ταψί)
700 γρ μακαρόνια για παστίτσιο η πένες
2 λίτρα γάλα φρέσκο ( εγώ έβαλα από το χωριό φρέσκο γαλα)
10 αυγά
150 γρ βούτυρο αγελάδος
1 κ.γ κοφτό κανέλα
650 γρ φέτα
Αλάτι πιπέρι
Για το φύλλο
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ περίπου χλιαρό νερό
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 κ.σ ξύδι
2 σφηνάκια λάδι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το φύλλο μου πλάθοντας όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να ξεκουράσει.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μου ίσα που να μαλακώσουν( θα βράσουν και μέσα στο φούρνο)
Τα στραγγίζουμε και τα βουτυρώνουμε καλά με το βουτυρακι μου.
Σπάμε τη φέτα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Χτυπάμε σε μια λεκανιτσα τα αβγά , το γάλα , λίγο αλάτι, πιπέρι και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Το γυρίζουμε μέσα στα μακαρόνια.
Ανοίγουμε δύο φύλλα και τα τοποθετουμε ένα ένα στο λαδωμένο μου ταψάκι.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια με την κρέμα και κλείνω από πάνω με άλλα δύο φύλλα.
Τρυπάμε εδώ κι εκεί το φύλλο μου με ένα πιρουνάκι για να μην φουσκώσει και σπάσει όσο ψήνεται.
Βρέχουμε ελαφρώς και λαδωνουμε.
Θα είναι αρκετά υγρη η πίτα…. Μην τη φοβηθειτε … θα πήξει.
Ψήνουμε αρχικά στους 220 αντιστάσεις για 40 λεπτά κι έπειτα στους 200 βαθμούς συνολικά μια ώρα περίπου ίσως και παραπανω….μέχρι να ροδισει ωραία.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzela Antonopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”