Συνταγές
Αγαπημένη γλυκιά συνταγή για πολύ ωραία μπουγάτσα ….. το τέλειο πρωινό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Lemonia Karava – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Ενα πακέτο φύλλο κρούστας
250γρ βούτυρο
Κρεμα:
1 λίτρο γάλα
1/2 φλ ζάχαρη
1/2 φλ σιμιγδάλι ψιλό
2 βανιλιες
3 αυγά ελαφρά κτηπημενα
1/4 βούτυρο
Εκτέλεση
Στο μπατο του πηρεξ η ταψιού βουτυρώνω τα μισά φύλλα κρούστας και σουρωνω ενα-ενα. Ραντιζουμε με λιγο βούτυρο και τα ψήνουμε να ροδίσουν καλά
Σαν ψηνωντε τα φύλλα κανω τη κρέμα
και μολις βγαλουμε απο εστία ριχνουμε τα αυγά και ανακατευουμε ζωηρα τη κρέμα. Προσθέτουμε 1/4 βούτυρο.
Στρώνουμε κρέμα πάνω στα ψημένα φύλλα και τωρα τοποθετουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας, παλι σουρωνοντας ενα-ενα.
Ψηνουμε οσπου ροδισουν τα φύλλα.
Ζάχαρη άχνη κ κανέλλα για σερβιρισμα
Η Συνταγή είναι από Lemonia Karava – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για υπέροχη μπουγάτσα με πολύ ωραία αρωματική βελούδινη κρέμα
Υλικά
1 πακέτο φύλλα Κρούστας
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
200 γραμμ. (1 φλ. & 2 κ.σ γεμάτες) σιμιγδάλι ψιλό
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1/2 κουτ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
κανέλα
ζάχαρη για επικάλυψη.
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, την μαστίχα ,το αλάτι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ταψάκι στρώνουμε 4 φύλλα βουτυρωμένα κάτω και ρίχνουμε την γέμιση.
Από πάνω βάζουμε 4 φύλλα ακόμη βουτυρωμένα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30′-40′ στον αέρα, στην μεσαία σχάρα ή στην προτελευταία. Σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.