Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό καλομαγειρεμένο και λαχταριστό – σουτζουκάκια με ρύζι κουρκουμάτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σουτζουκάκια:
Ενα κιλό κιμά, δύο φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένες και στιμμένες, ένα κρεμμύδι τριμμένο, δύο σκελίδες σκόρδο λιωμένες, ένα αυγό, κίμινο, αλάτι, πιπέρι , λάδι.
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και πλάθουμε σουτζουκάκια. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο γκριλ.
Σε κατσαρόλα βάζουμε λάδι, σκόρδο λιωμένο, μπαχάρι, κίμινο, αλάτι, πιπέρι, χυμό ντομάτας, κρασί και τα ψημένα σουτζουκάκια.
Βράζουμε μέχρι να μείνουν τα σουτζουκάκια με την σάλτσα τους.
Η συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη Καρυδοσοκολατόπιτα – Θα τελειώσει στο λεπτό.
Η συνταγή είναι της κ. Dora Vasilopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
-12 αυγά
-2 κούπες ζάχαρη
-2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
-2 κούπες καρύδια τριμμένα
-1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
-1 μπέικιν
-2 κτγ. κακάο
-2 κτσ. κοφτές κανέλα
-1/2κτγ. γαρύφαλλο
-1 κουβερτούρα ψιλοκομμένη
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
ΣΙΡΟΠΙ
-3 ποτήρια ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-φλούδα από ένα πορτοκάλι
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
-2 κουβερτούρες
-160 ml. νουνού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με μαρίζ.
Απαλές κινήσεις για να μην χαθεί ο όγκος. Βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί κουζίνας και ψήνουμε για 30 λεπτά στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις πάρει βράση, το αφήνουμε 5 λεπτά ακόμα. Ζεστό σιρόπι, χλιαρό γλυκό. Αφού κρυώσει το γλυκό ετοιμάσουμε το γλάσο σοκολάτας.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί μαζί με το νουνού και το απλώνουμε πάνω από τη καρυδοσοκολατόπιτα.
Η συνταγή είναι της κ. Dora Vasilopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”