Συνταγές
Υπέροχη Βασιλόπιτα – Τσουρέκι! Γευστική και αφράτη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
1 κιλό αλεύρι
500 ml γάλα φρέσκο
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
2 βανίλιες
2 πορτοκάλια το ξύσμα τους
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλεπι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαστιχα σε σκόνη
μισό κουταλάκι του γλυκού κακουλε
3 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 γραμμάρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τοποθετούμε το γάλα ζεστό σε ένα μπολ. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τις μαγιές και από την ζάχαρη 3 κουταλιές της σούπας και ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από το αλεύρι και κάνουμε ένα πηχτό χυλό! Το σκεπάζουμε μέχρι να φουσκώσει και να αφρίσει!
Έπειτα, βάζουμε στην λεκάνη το αλεύρι, τις βανίλιες,το ξύσμα, τα μυρωδικά, το προζύμι και ανακατεύουμε με το χέρι! Σε ένα μπολ βάζουμε 3 αυγά και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρός και τα ρίχνουμε στο αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε!
Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο ζεστό το βούτυρο και ζυμώνουμε. Θέλουμε λεία, αφράτη και μαλακή ζύμη! Την κάνουμε μπάλα και την χαράζουμε σταυρό! Την σκεπάζουμε για 2 ώρες!
Στην συνεχεία, την πατάμε να ξεφουσκώσει! Βάζουμε λαδόκολλα σε τσέρκι 28 η και 30 και βάζουμε στην ζύμη το φλουρί και την τοποθετούμε μέσα. Την πατάμε και την σκεπάζουμε για 30 λεπτά! Τέλος την αλείφουμε ελαφρός με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στην τελευταία σχάρα-αντιστάσεις μέχρι να ροδοκοκκινησει καλά!
Τρυπάμε από τα πλάγια με ξυλάκι από σουβλάκι να δούμε εάν ψήθηκε!
Η Συνταγή είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!