Ξεχωριστα
Απλή Φανουρόπιτα …. όπως πρέπει να είναι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Αφρός Φανουρόπιτα με 7 υλικά χωρίς μίξερ, έτοιμη σε λίγα λεπτά..
Μπορούμε να πούμε ότι ήταν η πιο εύκολη και ευχάριστη φανουρόπιτα που έχουμε φτιάξει ποτέ!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Υλικά
-250 γρ. ζάχαρη
-200 ml. λάδι
-200 ml. χυμό πορτοκαλιού
-200 ml. νερό
-1 κουταλάκι κανέλα
-400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-150 γρ. σταφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή, ανακατεύοντας καλά σε ένα μπωλ τη ζάχαρι με το λάδι.
Συνεχίζουμε με τον χυμό πορτοκαλιού, το νερό, την κανέλα, το αλεύρι και τις σταφίδες.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 34 εκ., και αδειάζουμε το μίγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα.
Μπορούμε να ελέγξουμε το σωστό ψήσιμο βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στην πίτα.
Περιμένουμε να κρυώσει πριν σερβίρουμε.
Δες στο παρακάτω βίντεο όλα τα βήματα για να εκτελέσεις και εσύ σπίτι σου την πιο νόστιμη συνταγή για “Φανουρόπιτα “
Μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι, και καλή σου απόλαυση..
Η συνταγή είναι από το κανάλι Foodaholics
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχη αφράτη φανουρόπιτα ! Βοήθεια σε όλους μας ο Άγ. Φανούριος.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΜΕΤΡΑΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΟΥΠΑ:
1 κούπα σπορέλαιο, 1 κούπα χυμό φρέσκο πορτοκαλιών, 1 κούπα ζάχαρη, 1 κούπα σταφίδες, 1 κούπα καρύδια, 3 κούπες αλεύρι φαρινάπ, 1 κτγ. γαρύφαλλο, 2 κτγ. κανέλα, 1 κτγ. ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ το λάδι και την ζάχαρη και το δουλεύουμε πολύ καλά να λιώσει η ζάχαρη να γίνει κρέμα με σύρμα.
Ρίχνουμε τον χυμό και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Τα προσθέτουμε στο μίγμα λαδιού- ζάχαρης- χυμού και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Βάζουμε λαδόκολα στο ταψί ή στο τσέρκι 28 εκ., και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαάα σχάρα για 50 λεπτά αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο.
Οταν την βγάλουμε αφού κρυώσει, βάζουμε άχνη ζάχαρη ή την αφήνουμε σκέτη.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”