Συνταγές
Μελιτζάνες στο φούρνο σαν πίτσα – έγιναν μούρλια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 μελιτζάνες κομενα σε κοντρές φέτες το βαζουμε λάδι με το πινέλο και τα τιγανισα σε σχαροτιγανο, και τα βαζουμε σε ένα πιρεξ με λαδόκολλα την πρώτη στρώση και σε κάθε φέτα βαζουμε 1 κουτάλι σάλτσα έξτρα δικό μουμε γεύση σκόρδο
βαζουμε 1 κουτάλι τυρί γραβιέρα τριμμένη σε κάθε φέτα , 1 φέτα γαλοπούλα, 1 φέτα σαλάμι αέρος ξανά φέτα μελιτζάνα σάλτσα, γραβιέρα
στο τέλος λίγα ντοματινια και μικρές μπαλίτσες τυρί μοτζαρελα
στο τέλος το πασπαλίζουμε με 1κγ ριγανι
το ψήνουμε στους 220 * για 20″
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχες ταλιατέλες με μοσχαράκι και μελιτζάνες.
Πρόκειται για ένα νόστιμο πιάτο που δεν θα αφήσει κανένα ανικανοποίητο!
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία ταλιατέλες
1 μεγάλη μελιτζάνα
400 γρ μοσχαράκι
2 σκελίδες σκόρδο
400 ml κρέμα γάλακτος
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το μοσχαράκι σε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε σε κατσαρόλα με καυτό λάδι.
Στην συνέχεια, κόβουμε τη μελιτζάνα και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και αφού πάρει χρώμα το μοσχάρι μας, τα τοποθετούμε και αυτά στην κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να μαραθούν και προσθέτουμε στη συνέχεια την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνουμε να σιγοψηθούν.
Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις ταλιατέλες για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο τον οποίο λέει στη συσκευασία τους.
Όταν το μοσχαράκι μας έχει ψηθεί, βάζουμε 1 φλυτζάνι από το νερό στο οποίο έβρασαν οι ταλιατέλες στην κατσαρόλα με το μοσχάρι, καθώς και τις ταλιατέλες μας.
Τα αφήνουμε να πάρουν μία τελευταία βράση, ώστε να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο ανθότυρο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή σας απόλαυση!