Υπέροχες συνταγές με ντομάτες με άρωμα καλοκαιριού
Connect with us

Ορεκτικα

Υπέροχες συνταγές με ντομάτες με άρωμα καλοκαιριού

Published

on

ντοματα7

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

—Ρολάκια ντομάτας με τυρί κρέμα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1                                       Συνταγή από: mageirikesdiadromes.gr

Υλικά:

Για τη ζύμη :

50 γρ. κόρν φλάουρ,
30 γρ.αλεύρι,
3 αυγά χωρισμένα κρόκους και ασπράδια,
100 ml. ζεστό νερό,
60 γρ. βιτάμ λιωμένο,
2-3 κ.σ. πάστα ντομάτας(πελτές),
1 κ.γλ. πάπρικα να δώσει περισσότερο χρώμα και γεύση,
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ,
1 κ.γλ. αλάτι.

Για το τυρί κρέμα- γέμιση:

200 γρ. τυρί κρέμα τύπου φιλαδέλφεια,
2 φρέσκα κρεμμυδάκια,
άνηθο,
1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
πιπέρι,αλάτι.

Εκτέλεση:

Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια με το αλάτι καλά να αφρατέψουν . Ενώνουμε σε μπολ το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το μπέικιν. Σε άλλο μπολ ενώνουμε την πάστα ντομάτας με την πάπρικα.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους με πιρούνι και τους ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι εναλλάξ με το λιωμένο βιτάμ, προσθέτουμε και την πάστα ντομάτας στα υλικά ανακατεύοντας καλά να ενωθούν τα μείγματα.Τέλος προσθέτουμε τα ασπράδια ,ανακατεύουμε με σπάτουλα να ενσωματωθούν στα υλικά .

Ντύνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί 22Χ 32 εκ. την λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε τη ζύμη μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 15 λεπτά περίπου .Αναποδογυρίζουμε σε πετσέτα την ψημένη ζύμη μας και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.Ανακατεύουμε το τυρί με όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά και το απλώνουμε πάνω στη ζύμη μας. Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της πετσέτας και βάζουμε στο ψυγείο. Κόβουμε ρολάκια και σερβίρουμε.

—Υπέροχο Σαγανάκι με ντομάτες και φέτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B13    Συνταγή από: sintayes.gr

Υλικά:

4 ντομάτες μέτριου μεγέθους, κόκκινες, σφιχτές
200γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη (με πιρούνι) ή σε κομμάτια
ρίγανη ή θυμάρι
2 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
1 πιπεριά πράσινη, σε φέτες (προαιρετικά)
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες σε φέτες και προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 οC.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε δύο ατομικά σαγανάκια. Απλώνετε μέσα μία πρώτη στρώση από φέτες ντομάτας, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι ή ρίγανη. Μοιράζετε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη ή σε κομμάτια και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες ντομάτες που αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με θυμάρι επίσης.
Σκορπίζετε από πάνω το σκόρδο. Αν χρησιμοποιήσετε, τώρα είναι η ώρα να μοιράσετε και τις ροδέλες της πιπεριάς. Πασπαλίζετε με ρίγανη και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο.
Σκεπάζετε τα σαγανάκια με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά. Βγάζετε το αλουμινόχαρτί, αφαιρείτε το σκόρδο από το ταψί και ψήνετε για 10-15 λ ακόμα να “σωθούν” τα υγρά της ντομάτας. Σερβίρετε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ξίδι μπαλσάμικο.

—Στραπατσάδα, η παραδοσιακή

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B14Συνταγή από: post4life.gr

Υλικά:

6 αυγά χτυπημένα
1kg. ντομάτες ψιλοκομμένες
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
130 gr. τριμμένη φέτα
μία πρέζα ζάχαρη
αλάτι και πιπέρι
μυρωδικά της αρεσκείας σας π.χ. ρίγανη, θυμάρι κτλ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε ένα τηγάνι προσθέστε ελαιόλαδο. Αφού ζεσταθεί προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι. Όταν η σάλτσα ντομάτας βράσει χαμηλώστε τη φωτιά στο μέτριο και και αφήστε να ψηθεί για 10-15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμιά.

Προσθέστε τα χτυπημένα αυγά με τη φέτα και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα την ντομάτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ψήστε μέχρι να γίνουν τα αυγά αφού έχετε προσθέσει ό,τι μυρωδικά επιθυμείτε.

Σερβίρετε ζεστό!

—Ντοματοκεφτέδες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B15Συνταγή στο: daddy-cool.gr

—Αυγά μάτια με ντομάτα

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B16          Συνταγή από: auga.gr

Υλικά:

2 αυγά
2 ντομάτες μικρές ώριμες στον τρίφτη
Ελαιόδαδο 2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι και μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Ρίγανη, βασιλικός, θυμάρι
Τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

1. Προσθέτε το ελαιόλαδο, την ντομάτα, αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα αρωματικά στο τηγάνι. Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά να βράσουν και να «σφίξει» λίγο το μείγμα.
2. Σπάστε τα αυγά, καπακώσετε το τηγάνι και αφήστε το σε σιγανή φωτιά 2-3 λεπτά.
3. Κατεβάζετε από την φωτιά και σερβίρετε με λίγο τριμμένο τυρί, βασιλικό και πιπέρι.

—Πατάτες στο φούρνο με ντομάτες

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B17        Συνταγή από: pandespani.com

Υλικά (για 6 άτομα)

2 μεγάλα κόκκινα ή άσπρα κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
450-500 γραμ. ντομάτες, σε ροδέλες με τα ζουμιά τους
8-10 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλυτζ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο ή πικάντικο τσένταρ (Cheddar)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μερικά φύλλα βασιλικού
1/4 φλυτζ. νερό

Προετοιμασία: 20-25 περίπου λεπτά συν ο χρόνος για το ψήσιμο.

Μπορείτε να ετοιμάσετε το πιάτο νωρίτερα (την ίδια μέρα) και να το βάλετε στο ψυγείο, σκεπασμένο καλά με διαφανή μεμβράνη. Βγάλτε το να έρθει κάπως σε θερμοκρασία δωματίου και ψήστε το υπολογίζοντας το χρόνο που απαιτείται μέχρι να σερβιριστεί ζεστό. Αυτή την εποχή μπορείτε αντί για τις κανονικές ντομάτες να χρησιμοποιήσετε πομοντόρια, που είναι πολύ νόστιμα. Σε τέτοια περίπτωση, φροντίστε οι πατάτες να είναι αναλόγου μεγέθους (όχι τεράστιες), ώστε το οπτικό αποτέλεσμα να ισορροπεί.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-190 βαθμούς C.

Στρώνετε τα υλικά: Επιλέξτε ένα σκεύος που μπορεί να εμφανιστεί στο τραπέζι (π.χ. πήλινο ή πυρέξ) και λαδώστε το καλά στον πάτο. Έχετε όλα τα υλικά δίπλα σας.

Τοποθετείστε πρώτα μια στρώση από κρεμμύδια, από πάνω τακτοποιείστε τις ροδέλες απ΄τις πατάτες και μετά αυτές με τις ντομάτες. Ρίξτε λίγο λάδι, αλάτι πιπέρι και πασπαλίστε με το τριμμένο τυρί.

Επαναλάβατε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα λαχανικά, τελειώνοντας με μια στρώση από ανάμικτες πατάτες – ντομάτες, που εναλάσσονται. Βάλτε ανάμεσά τους σε διάφορα σημεία τα φύλλα βασιλικού (αν είναι τα μεγάλα, κόψτε τα με το χέρι σε μικρότερα). Πασπαλίστε με τυρί, αλατοπιπερώστε και ρίξτε λίγο ακόμη λάδι.

Σημείωση: Eπειδή τα υλικά είναι πολύ απλά, ένα μέρος της επιτυχίας του πιάτου έγκειται στην εμφάνιση. Περιποιηθείτε τις στρώσεις για να το δείτε στο τέλος και οπτικά ωραίο.
Ρίξτε στο σκεύος το νερό και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου ή και λίγο παραπάνω, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Αν προς το τέλος, το βλέπετε να ροδίζει περισσότερο, σκεπάστε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.

Σερβίρισμα: Κόψτε το σε κομμάτια με το μαχαίρι και χρησιμοποιείστε την σπάτουλα για να τα μεταφέρετε στα πιάτα. Σερβίρεται γενικά ζεστό.

—Ντομάτες γεμιστές με κιμά και μπεσαμέλ

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B18           Συνταγή από: mama365.gr

Υλικά:

6 -7 ντομάτες μετρίου μεγέθους
400 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
1 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι ξερό
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού και 2 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο
3 κουτάλια της σούπας φρυγανιά τριμμένη
100 γρ τυρί τριμμένο της αρεσκείας αας
Αλάτι – πιπέρι
1 κ.γ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού ντοματοπολτό
1 κ.γ. δυόσμος ή βασιλικός τριμμένος
Λίγο νερό
Για την μπεσαμέλ:
2 φλ. γάλα
4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά μόνο τους κρόκους
1/2 κ.γ. μοσχκοκάρυδο
Αλάτι -πιπέρι
2 κ.σ. μαργαρίνη
2 κ.σ. τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Πλένετε τις ντομάτες, τις κόβετε από το κάτω μέρος ώστε να δημιουργήσετε ένα καπάκι και αφαιρείτε την ψίχα τους, την οποία βάζετε στο μπλέντερ για να την ψιλοκόψετε. Αραδιάζετε τις ντομάτες σε πυρέξ ή ταψί και τις αλατίζετε. Καθαρίζετε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβετε. Σε κατσαρόλα ρηχή βάζετε το μισό φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο να ζεσταθεί, προσθέτετε τον κιμά και τον σοτάρετε, βάζετε το κρεμμύδι, συνεχίζετε να σοτάρετε, προσθέτετε αλάτι- πιπέρι, σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε και την ψιλοκομμένη ψίχα, τον ντοματοπολτό, την ζάχαρη και λίγο νερό

Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσουν περίπου για 15 λεπτά. Προσθέτετε τον δυόσμο ή τον βασιλικό. Κατεβάζετε από την φωτιά, αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύετε μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Για την μπεσαμέλ: Σε κατσαρόλα βάζετε την μαργαρίνη να ζεσταθεί, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το σύρμα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα, βάζετε το γάλα, αλάτι -πιπέρι και με το σύρμα ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει αλλά και για να μη κολλήσει.

Βγάζετε από την φωτιά και αφήνετε να κρυώσει, προσθέτετε τους κρόκους των αυγών, το μοσχοκάρυδο,το τυρί τριμμένο και ανακατεύετε καλά.

Ξεκινάτε να γεμίζετε τις ντομάτες με το μείγμα του κιμά και πριν κλείσετε με το καπάκι βάζετε από μισό κουτάλι της σούπας μπεσαμέλ. Κλείνετε με το καπάκι της την κάθε ντομάτα και την τοποθετείτε στο ταψί ή πυρέξ. Βάζετε λίγο νερό στο ταψί μαζί με τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζετε στην συνέχεια για να πάρουν χρώμα και βάζετε επάνω στο καπάκι κάθε ντομάτας μπεσαμέλ. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί τριμμένο και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ. Βγάζετε από τον φούρνο αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα και σερβίρετε.

—Τάρτα σφολιάτας με ντομάτα, τυρί και φρέσκο θυμάρι

%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CF%83 %CE%BC%CE%B5 %CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B19                                   Συνταγή από: dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτας
λίγο βούτυρο, για άλειμμα
2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
2 φλ έμενταλ, τριμμένο
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες, σε φέτες
χοντρό αλάτι
μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμάρι + επιπλέον για γαρνιτούρα
λίγο ελαιόλαδο, για γαρνιτούρα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας και χρησιμοποιώντας ένα στρόγγυλο ταψί τάρτας ως οδηγό κόβουμε τη ζύμη κυκλικά προσθέτοντας 4 εκ. περιμετρικά.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας αφήνοντας να προεξέχει έξω από το χείλος του ταψιού.

Αλείφουμε το φύλλο σφολιάτας με τη μουστάρδα.

Πασπαλίζουμε τη βάση της τάρτας με το έμενταλ, φροντίζοντας να την καλύψουμε ομοιόμορφα με το τυρί.

Απλώνουμε τις φέτες ντομάτας περιστροφικά καλύπτοντας ελαφρώς η μία την άλλη.

Γυρίζουμε τη ζύμη που προεξέχει προς τα μέσα σε ένα όμορφο γείσο.

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με τα φρέσκια φύλλα θυμαριού.

Ψήνουμε για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει το φύλλο σφολιάτας.

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζουμε πάλι με χοντρό αλάτι και κόβουμε την τάρτα σε 6 – 8 κομμάτια.

Γαρνίρουμε με θυμάρι και σερβίρουμε την τάρτα σφολιάτας ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

σαραγλί
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

437672317 1459701068258829 2594984089575325665 n
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

432166286 1632255603978318 5086287024138242637 n
Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

420200191 3831262223763450 5937898279789837701 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

434919787 1361123411214979 862366430656765833 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΜΗΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ 2 65fed5a0f3377
Συνταγές1 εβδομάδα ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

αφράτα τσουρέκια με ίνες
Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή για αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα φτιάξω φέτος!

πασχαλινά κουλουράκια
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έχω κάνει ήδη δύο δόσεις και πάω για την τρίτη. Τα φετινά κουλουράκια μου για το Πάσχα.

435896498 1389144831758192 4655891588750340106 n
Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

437485287 3844840752405597 7848578415292513627 n
Συνταγές1 ώρα ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

439412260 2173458726329924 7040433251344692365 n
Συνταγές3 ώρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

437147825 1594091638097025 3453869443010212638 n
Συνταγές5 ώρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ
Συνταγές6 ώρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

437134728 3844029375820068 8063487647920977585 n
Συνταγές23 ώρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

439143318 7993746803978441 4311198449325402248 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

437482641 1849296675577162 7445314709098113408 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

439498552 405444585606628 6236771211982817526 n
Συνταγές1 ημέρα ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

437952802 2416781058533023 5884811729246059869 n
Συνταγές2 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

438733241 3693967954179647 7638255007803878779 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

tyropitakia
Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

439857933 3280728715563048 5498528645775038837 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

439611648 3785576321689778 3267787923707676217 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

438868995 3639685532945854 6941169673874439501 n
Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

437942904 1347047879799052 3994692562751837252 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

438891291 1804460933407593 4372379981827173913 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

439856936 1473086820311595 8192753637100721468 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Από τα καλύτερα! Ρόλο κιμά γεμιστό με κασέρι γαλοπούλα και πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη – έγινε μούρλια

439015369 994290938925875 1560222141892046557 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

437147840 3842896945933311 2534046354823818641 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Σπιτικοί λουκουμάδες με μέλι καρύδια και κανέλα.. και όποιος προλάβει!

439312656 1654658838608764 6388785738918875790 n
Συνταγές3 ημέρες ago

Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας.. και του χρόνου να είστε καλά!

ΤΣΟΥΡΕΚΙ
Συνταγές3 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

439200383 3125054090958854 3975151097288704050 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν παχαίνει.. ομορφαίνει! Με λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, φουλ στην πρωτείνη

439966343 3878471582381193 4166508797902343463 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

434289384 2363936577135889 7476054692728723201 n
Συνταγές4 ημέρες ago

+Πετυχημένη και εύκολη πατσαβουροτυρόπιτα, τόσο απλή αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμη

Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!
Συνταγές4 ημέρες ago

Όσοι το δοκίμασαν έπαθαν πλάκα! Δροσιστικό γλυκό στα γρήγορα με σπέσιαλ πορτοκαλένια κρέμα!

438160208 2638028483038634 8948058276459618921 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Αμπελόφυλλα – πως τα συντηρούμε πανεύκολα!

437371611 10161071523438672 8395593478228153095 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα – ο απόλυτος Ισπανικός μεζές (Tapas)

437541465 1931631903923099 9036216805608862181 n
Συνταγές4 ημέρες ago

Μουστοκούλουρα – για ακόμη μια φορά τα αγαπημένα κουλουράκια της μανούλας

436926036 967451001615010 5600675850344391166 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Μαγειρέψτε εύκολα και γρήγορα τα πιο τέλεια κεφτεδάκια κοκκινιστά με πιπεριές

439251037 452020277487818 7495446780363118517 n
Συνταγές5 ημέρες ago

Άλλο ένα υπέροχο πιάτο – Χοιρινό κατσαρόλας με πατάτες τηγανιτές και μανιτάρια