Συνταγές
Φοβερό γλυκό – τι καταπληκτικά μπακλαβαδάκια με ελαιόλαδο είναι αυτά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ
1 κιλό φύλλο κρούστας
400 γρ καρύδι
250 γρ αμύγδαλα
1 κουταλιά κανέλα
4 κουταλιές ζάχαρη
Ελαιόλαδο για αλειμμα των φύλλων
ΣΙΡΟΠΙ
1 Κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
5 γαρυφαλακια
1 ξυλάκι κανελας
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
4 κουταλιές σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε 7 με 8 λεπτά τη ζάχαρη, το νερό και τα μπαχαρικά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι.
Λαδώνουμε κάθε φύλλο και 2 – 2 τα διπλώνουμε στη μέση, βάζουμε τη γέμιση στη μισή επιφάνεια του φύλλου και τυλιγουμε ΡΟΛΑΚΙΑ, τα τοποθετούμε στο ταψί τα λαδώνουμε τα κόβουμε βάζουμε μερικά γαρυφαλακια εδώ εκεί ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 με 160 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε μερικές ώρες να τραβήξει.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχες σιροπιαστές φωλίτσες με μερέντα σκέτη γλύκα.
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πολύ ζηλευτές φωλίτσες γλύκας και απόλαυσης με τραγανό φύλλο. Σοκολατένια απόλαυση!
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κούπα λιωμένο βούτυρο
Σιρόπι:
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Λίγο λεμόνι
Λίγη υγρή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με ενα πινέλο αλοιφουμε με βούτυρο ενα ενα τα φύλλα κ τυλιγουμε σε ρόλο με μια βελόνα πλεξίματος (εάν δεν έχουμε ενώνουμε δυο καλαμάκια )
Τα σουρώνουμε κ τα κόβουμε στη μέση κ κάνουμε τις φωλίτσες
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν
Για το σιρόπι ανακατεύουμε σε ενα κατσαρόλακι όλα τα υλικά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν μια βράση κ σιρόπιαζουμε τις κρύες φωλίτσες με το καυτό σιρόπι
Μόλις κρυώσουν τελείως βάζουμε μερεντα ή αν έχουμε Γκαναζ !
Η Συνταγή είναι από κ. Sophia Gazi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.