Συνταγές
Υπέροχες λιχουδιές – Τέλεια ψωμάκια με μερέντα για τον απογευματινό καφέ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ χλιαρό γάλα
1 μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε 20 λεπτά και προσθέτουμε 80 γρ ζάχαρη, λίγο αλάτι και 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Ζυμώνουμε πολύ καλά και μεταφέρουμε το ζυμάρι στην επιφάνεια εργασίας, την απλώνουμε λίγο, βάζουμε στο κέντρο 70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε με λίγο αλευρακι ξανά μέχρι να γίνει το ζυμάρι λείο και ελαστικό.
Το αφήνουμε να ανέβει σε ζεστό μέρος .
Απλώνουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστά πάχος και κόβουμε δίσκους με ενα πιατάκι του καφέ.
Απλώνουμε μια γραμμή Μερέντα στο κέντρο και διπλώνουμε τις 2 άκρες προς το κέντρο ώστε να φτιάχνουμε μια λωρίδα.
Πιάνουμε την μια άκρη και ρολάρουμε. Τοποθετούμε στην λαμαρίνα με την ένωση από κάτω για να μην ανοίξουν κατά το ψήσιμο.
Αφήνουμε πάλι 20-30 λεπτά να φουσκώσουν. Αλείφουμε με γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Fabienne Meyer Vamvakari – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.