Συνταγές
Δοκιμάστε πίτα στο τηγάνι για βραδινό και πρωινό – χατσαπούρι με συνταγή από Γεωργία
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση από ” ‘Αννα Αννούλα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Για την ζύμη :
500 γρ γάλα η νερό χλιαρό
1 φακελάκι μαγιά
1 μικρό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
1 κ γ αλάτι
1 κ σ ζάχαρη
Αλεύρι γοχ όσο πάρει περίπου ένα κιλό για να γίνει μαλακή ζύμη .
Για την γέμιση :
Φέτα , γκούντα , 1 αυγό .
Εκτέλεση
Η ζύμη αφήνουμε 30-50 λεπτά να φουσκώσει. Ανοίγουμε στο μέγεθος του τηγάνι βάζουμε τη γέμιση, μαζεύουμε σε πουγκί και ξανά ανοίγουμε
Τα ψήνουμε στο ζεστό τηγάνι χωρίς λάδι σέ μέτρα μπρός χαμηλή φωτιά και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν , αφού ψηθούν τα αλείφω με βούτυρο .
8 κομμάτια μου βγήκανε
Νόστιμη εκτέλεση από “‘Αννα Αννούλα – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Και επειδή είναι πάντα πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις νόστιμες συνταγές, ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις την παρακάτω, η οποία υπόσχεται ότι θα σας ξετρελάνει.
Υπέροχες αφράτες ανεβατές πίτες τηγανιού…. με φανταστική γέμιση ξινομυζήθρας
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα νεροποτηρο χλιαρό νερό
το 1/3 του οποίου είναι γάλα
Ενα φλυτζάνι σχεδόν του καφέ( μικρό) λάδι
μια κοφτη κουταλιά ζάχαρη
ένα κουταλάκι αλάτι
λιγο λεμόνι
λίγη ρακή
ξυνομυζηθα ή γαλομυζηθρα
μισό φακελάκι μαγια
αλεύρι κοινό μαζί με φαρινα(μισο-μισο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε τη μαγια στο γαλα-νερο-ζάχαρη,προσθέτουμε ρακή, λεμονι, το αλάτι στο αλευρι και φτιάχνουμε μαλακό ζυμάρι να κολλαει ελαφρως.
Αφήνουμε δεκα λεπτα ,ανοίγω φυλλαρακια με το χέρι,βάζουμε μυζήθρα,κλείνουμε και πατάω να πλατυνει και να λεπτυνει. Αφήνουμε κανένα τέταρτο σε ζεστό μέρος και τηγανιζουμε σε φωτιά όχι πολύ δυνατή,για να προλαβει να ψηθεί το ζυμάρι.
Σερβίρουμε με μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. μαρια παπαχαραλαμπους – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.