Συνταγές
Ωραιότατο φαγητό!! Πεντανόστιμοι και λαχταριστοί λαχανοντολμάδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Θα χρειαστούμε μεγάλο τρυφερο λάχανο και αφού το ζεματισουμε θα αφαιρέσουμε τα χοντρά μέρη..
ΥΛΙΚΑ
Βαζουμε σε μια λεκανη :
700 γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό μοσχαρίσιο)
1 κουπα ρύζι
1μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φυλλο απο το λάχανο ψιλοκομμένο
Ανηθο αλατι πιπέρι λιγο γαρυφαλο και κανέλα (μισο κουταλακι)
1 αυγο
3 κουταλιες λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε καλά και τυλιγουμε τα ντολμαδάκια μας.
Στον πατο μιας φαρδιας κατσαρολας βαζουμε 1 φλουδα πορτοκαλιου 2-3 φυλλα απο το λαχανο αλατι πιπερι και αραδιαζουμε τα ντολμαδάκια.
Ριχνουμε 3 ποτηρια νερό και αφηνουμε σε σιγανή φωτιά πανω απο ωρα να σιγοβραζουν.
Για την σαλτσα:
Χτυπαμε σε ενα κατσαρολακι 1 αυγό με μια κουταλια κορν φλαουρ και το χυμό 2 λεμονιων. ριχνουμε και το καυτό ζουμακι σιγά σιγά και σιγοβράζουμε μεχρι να πηξει λίγο.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα ψωμάκια με μπόλικο κασέρι που σου ανοίγουν την όρεξη
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Δεν υπάρχουν λόγια τα λέει η εικόνα από μόνη της..
ΥΛΙΚΑ:
2 κιλα αλευρι σκληρο,
100 γραμμαρια μαγια νωπη,
3 κουταλακια του γλυκου αλατι,
2 κουταλακια του γλυκου ζαχαρη,
5 ποτηρια νερου χλιαρο νερο,
200 γραμμαρια τριμμενο κασερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ενεργοποιουμε την μαγια με την ζαχαρη και λιγο χλιαρο νερο
Βαζουμε στην λεκανη το αλευρι,ριχνουμε την μαγια,το αλατι και σιγα σιγα το νερο ζυμωνοντας
Τελος ριχνουμε το κασερι!Σκεπαζουμε την ζυμη για 3 ωρες
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας την ζυμωνουμε ξανα κοβουμε κομματια και κανουμε οτι σχεδιο θελουμε η και απλα μπαλες
Τα τοποθετουμε στην λαδοκολα στο ταψι και τα σκεπαζουμε για 1 ωρα
Στην συνεχεια τα αλοιφουμε με λαδι τοποθετουμε πανω μπολικο τριμμενο κασερι και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους μεχρι να παρουν ωραιο χρωμα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”