Συνταγές
Υπέροχα τυροκούλουρα με τυρένια τραγανή κρούστα απ’έξω και πολύ αφράτα μέσα!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
(για 16 μεγάλα κουλούρια)
2 φλ. τσ. γάλα χλιαρό
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
4 κ.σ κόφτες ζάχαρη
3/4 φλ. αραβοσιτελαιο
2 αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ κόφτες αλάτι
1 κιλό περίπου αλεύρι γ.ο.χ
400 γρ Φιλαδέλφεια
20-22 φετουλες γαλοπούλα( 1 μισή φετουλα για κάθε κουλούρι)
500 γρ γκούντα για το τύλιγμα
1 αβγό και 1 ασπράδι με λίγες σταγόνες νερό για το αβγουλωμα!!!
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω με ένα σύρμα καλά να διαλυθούν. Προσθέτουμε το λάδι τα αυγά και ανακατευουμε. Τέλος το αλεύρι με το αλάτι
Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με λίγο αλεύρι ακόμα.
Ζυμωνουμε μέχρι να έχω μια εύπλαστη αφράτη ζύμη
Λαδωνουμε ελαφρώς τη λεκάνη μου και το ζυμάρι μου για να μην πιάσει πέτσα , σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε 1 μισή ώρα περίπου να φουσκώσει
Χωρίζουμε τη ζύμη μου σε 16 μπαλιτσες.
Ανοίγουμε φυλλο οβάλ και λεπτό.
Από τη μεγάλη μεριά αλοίφουμε με ένα κουταλάκι τού γλυκού (γενναία ) με Φιλαδέλφεια και τοποθετουμε από πάνω τη γαλοπουλα.
Ρολαρουμε και κλείνουμε τις άκρες.
Αυγουλωνουμε και από τις δύο μεριες το κουλούρι και το περνάμε από το τυρί οπως θα κάναμε και με το σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και να κάνουν την κρουστα
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.