Συνταγές
Υπέροχα και πανέμορφα κουλουράκια βανίλιας – βουτύρου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
400γρ αλεύρι ΓΟΧ
200γρ.βουτυρο αγελαδ.σε θερμ. δωμ. πολύ μαλακο
130γρ.αχνη
1 αυγο + ένα για επάλειψη
40γρ.φρεσκο γάλα πληρες
40γρ.ελαιολαδο
1/2 κ.γλ.μπεικιν
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά στο χέρι ή με μίξερ. Βάζουμε στο ψυγείο για μια περίπου ώρα για να πλαθονται εύκολα.
Κανουμε ο, τι σχέδια κουλουράκια θέλουμε κ τα βάζουμε σε ταψί με λαδοχαρτο.
Χτυπάμε κ ένα αυγό με λίγο νερό ή γάλα κ αλείφουμε απο πάνω τα κουλουράκια. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στον αέρα, στους 150-160, για 25′ ή μέχρι να ροδίσουν.
Ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε, διπλασιαζετε κλπ τα υλικά!
Αρχική συνταγή του Σ. Παρλιάρου. Εγω Προσθεσα και βανίλια
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις υπέροχα τραγανά και αφράτα κουλουράκια
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά – Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μπολ 380 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό και το δουλεύουμε πολύ καλά να αφρατέψει.
Ρίχνουμε 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη,1 βανίλια,λίγο αλάτι και το δουλεύουμε.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο και το δουλεύουμε.
Τέλος προσθέτουμε περίπου 550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα απ χούφτα χούφτα και το ζυμώνουμε.
Ρίχνουμε ξύσμα 1 πορτοκαλιού και το ζυμώνουμε.
Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη κάνουμε κορδονάκια μικρά τα στριφογυρίζουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο!
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.