Γλυκα
Σούπα με μοσχάρι πραγματικά βάλσαμο! Θρεπτική, πανεύκολη κι κυρίως πεντανόστιμη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαράκι γάλακτος χτένι σε μερίδες
4-5 καρότα σε κυβάκια
1 κιλό πατάτες σε κυβάκια
1 κούπα λάχανο ψιλοκομμένο
1 σέλερι σε κυβάκια (κορμός και φύλλα): πιο ελαφρύ και εύπεπτο από το σέλινο!
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό στον τρίφτη
Αλατοπίπερο, λεμόνι και ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το κρέας, το ξαφρίζουμε και στη χύτρα για 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, την κλέινουμε
βράζουμε για άλλα 20 λεπτά! Ανοίγουμε τη χύτρα, βράζουμε για 5-10 λεπτά να χυλώσει
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Υπέροχα, τραγανά, αφράτα και μοσχομυριστά νηστίσιμα σκαλτσούνια
Η Συνταγή είναι από κ. Μαντυ Μπαξιβανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 ποτήρια ηλιαιλεο .
2 ποτήρια ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ.
1 ποτήρι ζάχαρη.
3 ΒΑΝΙΛΙΕΣ.
Ξύσμα πορτοκάλι, για άρωμα έξτρα και από 1 μικρό λεμόνι..
1 σφηνάκι ούζο…
1 κουταλάκι ΣΟΔΑ.
Ι φακελάκι ΜΠΑΙΚΙΝ.
Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις & ΦΑΡΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΗ .ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΗ Η ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ πήρε 1 κιλό ΑΛΛΑΤΙΝΗ & 1 κιλό ΦΑΡΙΝΑ .. ΒΑΣΙΚΑ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ Η ΖΥΜΗ .. .
ΓΈΜΙΣΗ
ΚΑΡΥΔΙΑ ,
ΣΤΑΦΙΔΕΣ ,
ΦΡΥΓΑΝΙΑ ,
ΜΕΛΙ ,
ΣΟΥΣΑΜΙ .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΜΕ ΚΟΥΠΑ Η ΠΟΤΗΡΙ ΓΕΜΙΖΟΥΜΕ .ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΨΗΝΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΟΥΝ .
ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΛΑΛΟΥΜΕ ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΓΕΥΣΗ ΟΥΖΟΥ ΡΑΝΤΙΣΤΕ ΕΛΑΦΡΩΣ .
ΟΤΑΝ ΚΡΥΩΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΠΑΣΠΑΛΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
Η Συνταγή είναι από κ. Μαντυ Μπαξιβανη – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.