Συνταγές
Βραχάκια (ανώμαλα) νηστίσιμα…αλλά και χριστουγεννιάτικα κεράσματα με τέλεια γεύση!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
3 κουβερτούρες Γιώτης με στέβια, 1 μπολ καρύδια, 1 μπολ αμύγδαλα ωμά, τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά να ψηθούν.
Αφήνουμε να γίνουν σε θερμοκρασία δωματίου, σε μπεν μαρι έχουμε λιώσει τις κουβερτούρες, έριξα μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο και μία τσιμπιά αλάτι ανακατεύω καλά.
Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και τα καρύδια ανακατεύω.
Με ένα κτσ. παίρνω και βάζουμε κουταλιές στην λαδόκολλα, αφήνω να παγώσει η κουβερτούρα περίπου 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα σοκολοτάκια κεράσματα (Βενιζελικά) παραδοσιακά, με πολύ φίνα γεύση και ωραία υλικά.
Η συνταγή είναι από κ. Dimitra Argiantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ.αμύγδαλα αξεφλούδιστα, χτυπημένα στο μούλτι, όχι σκόνη
250 γραμ. σοκολάτα τριμμένη, ή κουβέρτούρα
3/4 φυλτζάνας σιρόπι (από οποιαδήποτε γλυκό έχετε)
3/4 λικέρ, αμαρέτο η κουαντρό
Και λίγο κονιάκ για το πλάσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αμύγδαλα και μετά την σοκολάτα στο μούλτι βάζουμε λικέρ και σιρόπι.
Ανακατεύουμε. Μετά από κανένα μισάωρο, ζυμώνουμε το μίγμα και αρχίζουμε το πλάσιμο.
Τα βάζουμε κατάψυξη για λίγο να παγώσουν και μετά τα βουτάμε, μπεν μαρί στις κουβερτούρες.
Η συνταγή είναι από κ. Dimitra Argiantzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.