Συνταγές
Υπέροχα ρολά με κρέμα βανίλιας και σταφίδες!!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
Για την ζύμη
-500-600gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 μαγιά ξερή (9γρ)
-5κτσ. ζάχαρη
-μια πρέζα αλάτι
-2 αυγά
-100gr φυτικό βούτυρο λιωμένο
-125ml γάλα χλιαρό
Για την κρέμα
-660ml φρέσκο γάλα
-4κτσ. ζάχαρη
-1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια (43gr)
-1 κούπα σταφίδες ξανθές
-1αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα ξεκινήσουμε την συνταγή, φτιάχνοντας την ζύμη για τα ρολάκια. Σε ένα μπωλ θα ρίξουμε το αλεύρι, τη ζάχαρι, τη μαγιά, και θα ανακατέψουμε με το χέρι μας.
Προσθέτουμε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο, τα 2 αυγά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε και κατόπιν ζυμώνουμε καλά τη ζύμη στο τραπέζι. Οταν θα έχουμε τελειώσει με το ζύμωμα θα την ξαναβάλουμε στο μπωλ και θα την σκεπάσουμε με μία πετσέτα έως ότου φτιάξουμε την κρέμα.
Συνεχίζουμε λοιπόν με την παρασκευή της κρέμας. Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, θα βάλουμε περίπου το μισό γάλα, και περιμένουμε έως ότου ζεσταθεί.
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε ένα άλλο μπωλ και προσθέτουμε την ζάχαρι και το άνθος αραβοσίτου. Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν τα υλικά.
Οταν το γάλα στην κατσαρόλα πάρει βράση, σβήνουμε την κουζίνα, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ανακατεύοντας με τον αναδευτήρα ρίχνουμε το μπώλ με το άνθος αραβοσίτου, και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε αναμμένο μάτι και σε μέτρια θερμοκρασία. Θα ανακατέψουμε έως ότου η κρέμα στην κατσαρόλα να αρχίσει να πήζει.
Οταν η κρέμα θα έχει πήξει, σβήνουμε το μάτι και την αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τώρα την ζύμη και την ανοίγουμε με τον πλάστη στο τραπέζι, αφού πρώτα το έχουμε πασπαλίσει με λίγο αλεύρι. Θα ανοίξουμε την ζύμη σε τετραγωνικό σχήμα.
Το επόμενο βήμα είναι να αδειάσουμε την κρέμα στην ζύμη και να την απλώσουμε προσεκτικά και ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά της, αφήνοντας ένα μικρό κενό στα άκρα της ζύμης. Θα απλώσουμε και μερικές σταφίδες επάνω στην κρέμα. Προαιρετικά μπορείτε τώρα να πασπαλίσετε την κρέμα με λίγη κανέλλα.
Τυλίγουμε τη ζύμη από την μία άκρη δημιουργώντας έτσι το ρολό.
Σε μία λαμαρίνα ψησίματος βάζουμε λαδόκολλα, και κατόπιν κόβουμε το ρολό με το μαχαίρι σε κομμάτια και τα βάζουμε στη λαμαρίνα.
Χτυπάμε σε ένα μπωλάκι ένα αυγό και με το πινέλο θα αλείψουμε τα ρολάκια.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρι τα ρολάκια και είναι έτοιμα για ψήσιμο.
Βάζουμε τη λαμαρίνα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180 έως 190 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις.
Τα ρολάκια μας είναι έτοιμα.
Καλή απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor