Συνταγές
Υπέροχα Ρολά κανέλας με αλεύρι ολικής
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για 12-15 ρολακια
Για τη ζύμη:
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
2 αυγά
1/3 φλιτζανιού βούτυρο φρέσκο η μαργαρίνη λιωμένα
4- 4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
Για τη γέμιση:
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα
1/3 φλιτζάνι βούτυρο
Για την κρέμα:
150 γρ. τυρί κρέμα
50 βούτυρο ανάλατο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
3 κ. σ γάλα
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Για γαρνιτούρα
λίγα φίλε αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά, το βούτυρο λιωμένο, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη μαγιά. Αφήνουμε τη ζύμη σε μια σκεπασμένη για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε κατόπιν λίγο λιγο το αλεύρι και ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά. Κάνουμε μια μπάλα τη ζύμη και αφήνουμε σκεπασμένη μέσα στο μπολ μέχρι να διπλασιαστεί.
Σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη και 2 1/2 κουταλιές της σούπας κανέλα και το λιωμένο βούτυρο.
Ανακατεύουμε να γίνει ένας πολτος.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα. Απλώνουμε στη ζύμη το πολτό.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρόλο και την κόβουμε σε ρόλακια με ένα μαχαίρι η με κλωστή.
Τοποθετούμε σε ταψι πάνω σε χαρτί ψησίματος. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου 30 λεπτά.
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 180C βαθμούς και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν 15′ λεπτά περίπου.
Όσο ειναι στο φούρνο κάνουμε την κρέμα τυριού ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά.
Αφού βγουν τα ρολά από τον φούρνο, όπως είναι ζεστά απλώνουμε την κρέμα και πασπαλίζουμε με φιλέ αμύγδαλου.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”