Συνταγές
Υπέροχα πετυχημένα αλμυρά κρουασανάκια με λουκάνικο κασέρι και τυρί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Γίνονται και ΓΛΥΚΆ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ με Μερέντα, Μαρμελάδα ή ότι άλλο γλυκό θέλετε!
Υλικά:
1 κουτί γάλα εβαπορέ(αδιάλυτο)
1 ποτήρι σπορέλαιο (σε νεροπότηρο)
2 φακελάκια ξερή μαγιά
2 αυγά συν 1 ακόμα αυγό για επάλειψη
3 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 κουτ.γλ. αλάτι
Αλεύρι όσο πάρει, περίπου 1 κιλό, το βάζετε σιγά, σιγά ( μέχρι να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα).
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά με τη σειρά που τα γράφω και χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες. Ύστερα τα ανοίγουμε και τα χαράζουμε σε 8 κομμάτια, σε ακτίνες. Έτσι βγαίνουν 32 μεγάλα κρουασανάκια.
Βάζουμε τα μισά με τυρί και τα άλλα μισά με λουκάνικο και κασέρι
Δεν χρειάζεται χρόνος αναμονής, όλα σε θερμοκρασία δωματίου
Αν αφήσετε όμως το ζυμαράκι να ξεκουραστεί, θα φουσκώσουν ακόμα παραπάνω
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και λίγο νεράκι
Ψήνουμε στους 190 με 200 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο, για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσουν λίγο, στις αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από κ. Ελενη Σιδηροπουλου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.