Συνταγές
Πρέπει να το τολμήσεις – ένα απίστευτο κέικ με κρέμα πατισερί που λιώνει στο στόμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3 αυγά
180γρ ζάχαρη
150γρ σπορέλαιο
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
240γρ αλεύρι
40γρ κακαο
8γρ μπεϊκιν παουντερ
2γρ σόδα
Βανίλια και λίγο αλάτι
Κρέμα
300μλ γάλα
1 αυγό
80γρ ζάχαρη
30γρ κορν φλάουρ
25γρ βούτυρο
Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα φτιάχνουμε τη κρέμα:
Απλά ανακατευουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει. Μετά την αδειάζουμε σε ένα κορνέ και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.
Για το κεΐκ:
Χτυπαμε αυγά με τη ζάχαρη χωρίς μανία απλά ανακατευουμε καλά . Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά όπως λέει η συνταγή. Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα 28 εκατ και τη γεμίζουμε με κρέμα πού έχουμε στο κορνε. Προσπαθούμε να είναι η μύτη του κορνέ μέσα στη ζύμη.
Και κάνουμε τετράγωνες γραμμές όπως είναι στην φωτογραφία.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk– “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα σου…. με κρέμα πατισερί και σοκολάτα!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σου
Βαζουμε σε μια κατσαρολιτσα 1 ποτ. νερό.. 80 γρ. Βιτάμ και μια πρέζα αλάτι.
Όταν βράσει ρίχνουμε μονομιάς 1 ποτ. αλεύρι γ. ο.χ.
Αφηνουμε να κρυωσει και ρίχνουμε 4 αυγά 1-1
Βαζουμε σε κορνε κάνουμε ροζετες σε λαδοχαρτο και ψήνουμε 180β..30 λεπτά.
Τα 10 τελευτ. Λεπτά ψησίματος αφήνουμε λίγο το φούρνο ανοιχτο(ίσα που να ανασάνει)
Αφήνουμε να κρυωσουν γεμίζουμε με κρέμα ζαχαροπλαστικης… βουταμε σε λιωμενη σοκολ. Και στολιζουμε με σαντιγί.
Κρεμα
Βαζουμε στη κατσαρ. μισό κιλό γαλα+ 4κ. σούπας ζαχαρη. +1 βανιλια+3 κ. σ. γεματες κορν φλάουρ και αφήνουμε να πήξει.
Όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά ρίχνουμε 2 κ. Βουτυρο και 2 κρόκους και ανακατεύουμε..
Αφήνουμε να κρυώσει..
Χτυπάμε καλά και προσθ. 1 κούπα σαντιγί.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.