Συνταγές
Καλοφτιαγμένα και σίγουρα πολύ νόστιμα μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Μαλαπάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
3/4 φλιτζανια τσαγιού σπορέλαιο η ελαιόλαδο
1 1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
1 1/2 κουτ.γλυκου κανέλα
1 κουτ.γλυκου γαρίφαλλο
Μισό κουταλάκι γλυκ.σοδα
Μισό φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1κουταλακι μπεικιν παουντερ
800 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση :
Κοσκινιζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ κ αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το πετιμέζι το λάδι την κανέλα κ το γαρίφαλλο κ ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τη σόδα στο χυμό του πορτοκαλιού κ βάζουμε στο μπολ με το προηγούμενο μείγμα.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κ ανακατεύουμε συνεχώς με το χέρι, θελουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.. Το αλεύρι το βλέπετε στο ζύμωμα θέλει περίπου 800γρ μπορεί να είναι κ λίγο λιγότερο ή περισσότερο.
Αφήνουμε για 20λεπτα καλά σκεπασμένη να ξεκουραστεί η ζύμη μας κ να βγάλει όλα τα αρώματα.
Πλάθουμε τα μουστουκουλουρα κ ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.. Για να είναι μαλακά κ αφρατα.. Αν τα θέλετε τραγανά ψήνετε λίγο παραπάνω.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Η Συνταγή είναι από Σοφία Μαλαπάνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για υπέροχα μουστοκούλουρα για το καφεδάκι, για τα εγγονάκια στο σχολείο και όχι μόνο….
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”
Θα μοσχομυρίσει όλο το σπίτι και το αποτέλεσμα εγγυημένο, καθώς η συνταγή πολύ παλιά και πετυχημένη!
Υλικά:
11 μικρά φλυτζανάκια του καφέ λάδι
8 φλυτζανάκια ζάχαρη
2 φλυτζανάκια κονιάκ
2 ποτήρια νερού μούστο
4 κουταλάκια γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό ενός ζουμερού λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, μπορεί να σας μείνει ελάχιστο, μπορεί να θέλει και λίγο ακόμα, ανάλογα τα φλυτζανάκια ή το ποτήρι που θα μετρήσετε, εμένα πήγε ακριβώς 2 κιλά….
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μεγάλη λεκάνη όλα τα υλικά, στο τέλος το αλεύρι
Ζυμώνουμε,να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή,που να μη κολλάει στα χέρια, αφήνουμε τη ζύμη λίγο να ξεκουραστεί
Πλάθουμε τα σχήματα που θέλουμε, τοποθετουμε στα ταψιά τις κουζίνας αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα, ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”