Συνταγές
Υπέροχα κουλουράκια νηστίσιμα κανέλας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Γλυκερία Φίλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλακι σόδα
1 κουταλακι baking powder
1 και 1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλακι γαρύφαλλο
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κούπα λάδι
1/4 της κούπας ανθρακούχο νερό
1/4 της κούπας χυμό πορτοκαλιού
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε όλα τα υγρά υλικά για 1-2 λεπτά.
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και ζυμώνουμε.
Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180°C.
Η Συνταγή είναι από Γλυκερία Φίλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για υπέροχα μυρωδάτα κουλουράκια νηστίσιμα κανέλας, πολύ ωραία φτιαγμένα και σίγουρα νόστιμα
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
1 ποτήρι του νερού αραβοσιτελαιο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
1 κ.γλ.σοδα
1 κ.γλ.μπεικιν
1 κ.γλ.γαρυφαλλο τριμμένο
2 με 3 κ.γλ.κανελλα τριμμένη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό.
Εκτελεση:
Ανακατεύουμε με το χέρι το αραβοσιτελαιο με την ζάχαρη, ριχνουμε το μπεικιν,την κανέλλα,το γαρύφαλλο, διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τα Ρίχνουμε κ αυτά στο μείγμα.
Τελος προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη.Τα πλάθουμε κ τα βουτάμε από την μια μεριά στη ζάχαρη ,βάζοντας τα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά περίπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Αναστασια Βλαχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.