Συνταγές
Θαυμάσιο γεύμα.. κοτομπουκιές με πατάτες που τις αγαπάνε όλοι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε πρώτα τις πατάτες μας και τις κόβουμε όλες στο ίδιο επιθυμητό μέγεθος. Τις πλένουμε.
Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
Και σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, τηγανίζουμε τις πατάτες μας μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Τις βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα. Τις βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα με στρωμένο με διπλό χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
Για της κοτομπουκιές τις βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για υπέροχα κοτοπιτάκια με ωραίο ζυμάρι και νοστιμότατη γέμιση.
Η συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη-Palmyra Aristou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”
Τέλεια κοτοπιτάκια με καταπληκτική ιδέα να συνδυαστούν όλα αυτά τα ωραία υλικά μαζί! Η γέμιση λέει πολλά από νοστιμιά και η ζύμη είναι εκπληκτική!
ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
1 ποτήρι χλιαρό γαλα
1 ηλιέλαιο
1 χλιαρό νερο
1 μαγιά
1 κουτάλι ζάχαρη και
1 κουταλάκι αλάτι
700 γρ. μπορει και πιό πολύ περίπου αλεύρι
Ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.
Για τη γέμιση:
Κοτόπουλο που μας περίσσεψε
Μπεσαμέλ με μπόλικο μοσχοκάρυδο
Μπέικον σε κυβάκια
Πιπεριά ψιλοκομμένη
Καρότο στον τρίφτη
Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Τσιγαρίζουμε το μπέικον και τα λαχανικά μας.
Τέλος το κοτόπουλο, και ρίχνουμε το μείγμα στη μπεσαμέλ μας, (μια κουταλιά αλεύρι και μια κουταλιά βούτυρο, ρίχνουμε μισή κούπα γάλα, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκαρυδο).
Γεμίζουμε τη ζυμη μας.
Περνάμε με αυγό και σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα.
Η συνταγή είναι από κ. Ευαγγελία Γκιαούρη-Palmyra Aristou – “(((( “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”)))))”