Συνταγές
Πολύ λαχταριστος χαλβας με καρύδα σοκολατα σιμιγδάλι και χωρις λάδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Jenny Loufa – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι ινδοκάρυδο
1,5 ποτήρι ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 βανίλια
100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη
Εκτέλεση:
Σε βαθιά κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για δύο λεπτά και κατόπιν ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει ο χαλβάς. Ρίχνουμε την μισή ποσότητα σε φόρμα του κέικ και στην υπόλοιπη ρίχνουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα στην φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν ξεφορμαρουμε.
Η Συνταγή είναι από Jenny Loufa – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για υπέροχα κεράσματα με καρύδα
Η Συνταγή είναι της κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 κούπες ινδοκάρυδο και 2 κουταλιές σούπας αλεύρι.
Σε μία μικρή κατσαρόλα ανακατεύουμε 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη και 2 κουταλιές σούπας βούτυρο. Αφήνουμε να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο μπολ με το ινδοκάρυδο.
Ρίχνουμε και 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα.
Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
Βάζουμε την ζύμη σε κορνέ και φτιάχνουμε καρύδες.
Εγώ τις έφτιαξα με ένα κουτάλι.
Από πάνω βάζουμε ένα κερασάκι γλασέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου 15λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα, να μην παραψηθούν. Όταν κρυώσουν τα τυλίγουμε με μεμβράνη ή σε κουτί μπισκότων γιατί στεγνώνουν.
Η Συνταγή είναι της κ. Alexandra-argiris Lessi-retsi – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.